Stelian Bujduveanu, viceprimar București, la Bucharest Tech Week: ”Doar prin digitalizare putem uni aceste 7 primării – Primăria Capitalei cu cele 6 primării de sector”

Viceprimarul General al Municipiului București, Stelian Bujduveanu, a declarat, în deschiderea Bucharest Tech Week, că doar prin digitalizare se poate uni Primăria Capitalei cu cele 6 primării de sector. ”Și aici intervine privatul care este sătul de interacțiuni cu administrația locală, cu birocrația hiperexistentă, cu acest colos care refuză să se reformeze”, a completat reprezentantul PMB.

”Vă mulțumesc că vă aflați în București și nu în altă parte. Această săptămână va fi importantă pentru Capitală și pentru România pentru că ne puneți pe hartă. Noi cei din administrația locală venim și participăm cu mare drag ca să vă arătăm deschderea PMB pentru orice parteneriat.” a declarat Bujduveanu în deschiderea Bucharest Tech Week.

Acesta a făcut referire la importanța digitalizării pentru București, un oraș care ” are mai degrabă 7 orașe cu 7 primari”.

”Ce vă putem transmite la nivelul Municipiului Bucuresti? Acest oraș care are mai degrabă 7 orașe cu 7 primari nu se va face bine decât dacă îl unim, o dată pentru totdeauna. O să vorbesc despre legea Bucureștiului, o lege pe care nimeni nu a avut curajul să o abordeze, dar cred că astăzi în 2022 doar prin digitalizare putem uni aceste 7 primării – Primăria Capitalei cu cele 6 primării de sector. Și aici intervine privatul care este sătul de interacțiuni cu administrația locală, cu birocrația hiperexistentă, cu acest colos care refuză să se reformeze, poate din cauza noastră sau din cauza funcționarilor, dar este momentul să ne civilizăm.”, a completat sursa citată.

Viceprimarul a menționat că atunci când a venit în Capitală, doar o treime din parcul auto care circula la suprafață avea cititoare de carduri, în situația în care STB aduce venituri de doar 10% la buget.

”Veniți să ne ajutați!”

”Și atunci ne plângem de ce avem venituri de 10% la cel mai mare operator de transport public din România, STB-ul din București, care are buget cât municipiul Cluj. Pentru că nimeni nu a fost în stare să forțeze lucrurile ca acele cititoare care există peste tot în viața noastră de zi cu zi să existe în transportul public. Asta ne propunem noi. Vă închipuiți că nu noi am inventat acele cititoare, am apelat la partenerii noștri cu care avem parteneriate solide. Și de aceea extind invitația: Veniți să ne ajutați!”, a completat reprezentantul PMB.

În același timp, el a menționat că circa 35.000 de oameni lucrează la nivelul municipiului București la Primăria Capitalei, unde se discută despre un buget de peste un miliard de euro anual.

”Este o cifră colosală, însă o dată ce vom digitaliza si ne vom inova serviciile atunci vom putea crea spatiu în acest buget inclusiv pentru incubatoare pentru oamenii care vor să inoveze în București.”, a completat viceprimarul.


Bucharest Tech Week, festivalul ce transformă Bucureștiul în capitala internațională a tehnologiei, se întoarce în săptămâna 14-19 iunie 2022 cu o ediție spectaculoasă în format hybrid, ce va aduce din nou în inima orașului cele mai noi gadget-uri și inovații din domeniul tech, dar și ultimele soluții digitale create special pentru a contribui la dezvoltarea afacerilor și a ușura munca de zi cu zi.

Astfel, între 14 și 17 iunie vor avea loc la Hotel Radisson Blu din București cele șase summit-uri tematice, dedicate profesioniștilor din diverse domenii și din toate verticalele de business: Innovation, HR Masters, Future Retail, Java și Software Architecture.

Una dintre noutățile acestui an este introducerea în program a unui summit organizat în premieră în România, Metaverse Summit, conferință unde se va dezbate, alături de specialiști internaționali, această tematică aflată în topul subiectelor de interes la nivel global.

Printre speakerii internaționali de top a căror prezență a fost deja anunțată de către organizatori se numără: cunoscutul tech blogger de origine poloneză, PIOTR MIŃKOWSKISolution Architect Red Hat, speaker la JAVA Summit, pe 17 iunie, ANITA LETTINKBoard Advisor & HR Tech Expert HRTechRadar, speaker la HR Masters Summit, pe 16 iunie, RICARDO SUEIRASPrincipal Advocate la AWS și ISMAEL MEJIA, Senior Cloud Advocate la Microsoft, speakeri la Software Architecture Summit, pe 17 iunie.

Participarea la Business Summits se face pe baza unui bilet ce poate fi achiziționat direct de pe https://www.techweek.ro/business-summits.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati