ANPC, controale în hoteluri: amenzi de 85.000 de lei și camere închise în București și Ilfov – FOTO

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu 85.000 de lei cinci hoteluri din Bucureşti, Snagov şi Otopeni, în urma unor nereguli constatate în timpul controalelor, potrivit unui comunicat de presă.

Cele cinci hoteluri controlate de echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov au fost Caro şi Minerva, din Bucureşti, Galliard Lake din Snagov şi Monopoly şi Vienna House din Otopeni.

Comisarii CRPC București-Ilfov au aplicat, în urma controlului, amenzi contravenționale în valoare totală de 85.000 lei, cărora li s-au adăugat și măsuri complementare, după cum urmează:

  • Oprirea temporare a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor pentru:
    • 19 camere de la Hotel Caro și a acelor două bucătătrii de care dispune locația
    • 3 camere de la Hotel Minerva
    • 2 camere de la Hotel Vienna House
    • 1 cameră de la Hotel Monopoly
    • Bucătăria Hotelului Galliard Lake
  • Oprirea definitivă de la comercializare a peste 250 kg de produse alimentare, în valoare de circa 11.000 lei.

Abaterile constatate de echipele de control, în spaţiile destinate alimentaţiei publice, au fost:

  • folosirea unor bucătării care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor, schimbarea stării termice a produselor,
  • utilizarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită,
  • utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu grătare cu vopsea exfoliată, urme de rugină, chedere depreciate, cu ventilatoare care prezentau depuneri de praf şi impurităţi,
  • folosirea unor lăzi frigorifice cu depuneri masive de gheaţă pe pereţii agregatelor,
  • utilizarea unor grătare şi cuptoare neigienizate corespunzător, cu urme grosiere de grăsime arsă, praf şi resturi alimentare,
  • existenţa, în spaţiul de lucru, a unui paviment şi a unor pereţi deterioraţi, cu spărturi şi exfoliere de vopsea lavabilă, care nu pot fi igienizate corespunzător,
  • utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, cu grad ridicat de uzură,
  • folosirea unor produse alimentare fără eticheta cu elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără data limită de consum,
  • nerespectarea condiţiilor de temperatură pentru păstrarea unor preparate,
  • depozitare în condiţii necorespunzătoare a unor produse alimentare,
  • lipsa menţiunilor privitoare la ingredientele care pot cauza alergii sau intoleranţe, în lista meniu a restaurantului.

ANPC a găsit camere neigienizate, cu saltele rupte și pătate

În spaţiile de cazare, comisarii ANPC au descoperit folosirea unor camere neigienizate, cu condiţii igienico-santiare precare, cu protecţii de saltea rupte, cu fire de păr, pătate, depuneri de praf în strat grosier, existenţa în cameră a unor obiecte sanitare depreciate, ciobite şi folosirea unor mape cu informaţii incomplete pentru turişti.

„Alte hoteluri au fost scoase la tablă! Caro, Minerva şi unele mai puţin cunoscute, din jurul Capitalei, şi-au dat examenul de maturitate şi l-au picat! Cred că nu mai au conexiune la cablu şi nu au văzut ce au păţit alţii, aflaţi în aceeaşi situaţie. Au avut ocazia să afle. Continuăm excursia prin toată ţara”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, conform comunicatului instituţiei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati