Programe de Masterat la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului (ASE București). Calendar înscrieri

MASTERAT 2022 – Oferta educațională a Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Economia și societatea solicită azi și, cu atât mai mult, mâine, economiști care să gestioneze și să transpună în practică provocările dezvoltării durabile. În contextul economic, social, geopolitic, strategic și concurențial actual, economia agroalimentară și economia mediului reprezintă domenii de o importanță deosebită pentru economia țării noastre, care definesc și conturează principalul avantaj competitiv al Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului.

Contribuția economiștilor în procesul de transfer al produselor alimentare de la locul de producție până la masa consumatorului este esențială, iar adăugarea de valoare și creșterea competitivității sectorului agroalimentar necesită expertiza acestora. Totodată, piața muncii solicită economiști care să gestioneze ansamblul de procese generate de implementarea Agendei 2030, Pactului Ecologic European, respectiv transformarea provocărilor noilor politici și strategii în oportunități.

În contextul în care instituțiile de învățământ superior dețin un rol esențial în formarea profesioniștilor capabili să ofere soluții corecte și eficiente, într-un context economic definit de incertitudine și complexitate, Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice din București își propune să contribuie la adaptarea competențelor acestora la nevoile actuale ale pieței muncii, venind, pentru anul universitar 2022-2023, cu o ofertă educațională care include trei programe de masterat:

  • ECONOMIA ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR AGROALIMENTARE: 65 locuri buget + 9 locuri taxă
  • DEZVOLTAREA DURABILĂ A AFACERILOR ȘI ORGANIZAȚIILOR ECONOMICE: 65 locuri  buget + 9 locuri taxă
  • MANAGEMENTUL PROIECTELOR DE DEZVOLTARE RURALĂ ȘI REGIONALĂ: 66 locuri buget + 8 locuri taxă

Înscrierile vor avea loc ONLINE, în perioada 2226 iulie 2022, iar susținerea testului-grilă de specialitate va fi în 28 iulie 2022.

Media de admitere se calculează ca medie ponderată între media examenului de finalizare a studiilor universitare de licență (60%) și rezultatele la testul grilă de specialitate (40%).

Bibliografia pentru testul grilă de specialitate, precum și toate informațiile utile procesului de înscriere, pot fi accesate aici: https://eam.ase.ro/index.php?route=admitere-masterat

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati