Un restaurant din București a postat, sâmbătă, pe pagina de Facebook un mesaj prin care amintea părinților că zona de nisip nu este de spațiu de joacă pentru copii. Acest mesaj a făcut ca postarea să devină subiectul acestor zile pe rețelele sociale.
Restaurantul bucureștean le-a cerut părinților care vin cu copiii să îi supravegheze pe cei mici, ca să nu deranjeze oamenii care stau la alte mese, și a informat, într-o postare virală, că „zona de nisip NU ESTE LOC DE JOACĂ”.
“Dragii noștri, pentru că ne plac atât copiii cât și cățeii & pisicile, ne iubim și plantele și florile, dar ne place mai ales să bem o bere rece sau un cocktail de adulți, ne dorim ca toți cei din grădină să se poată bucura în liniște de timpul petrecut la J’ai. Suntem prietenoși cu copiii, dar vă reamintim că zona de nisip NU ESTE LOC DE JOACĂ. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, acesta este mesajul inițial al J’ai Bistrot București.
Mesajul a fost însoțit și de o imagine:
Mesajele pe pagina de socializare au curs cu sutele.
Pe de-o parte erau părinții cu copii care susțineau că vor boicota restaurantul, pe de altă parte cei care dădeau dreptate restaurantului, chiar dacă au copii, dar și cei care au susținut că de multe ori au fost deranjați la terase de copii, făcând apel la părinți să fie mai atenți la cei mici.
Restaurantul a revenit cu precizări
Duminică, restaurantul a revenit cu precizări, încercând să explice cerința lor, punctând că nu a fost intenția lor ca părinții să înteleagă că nu mai au voie cu copii în locația lor.
“Ne cerem scuze! Ne-ați semnalat că exprimarea a fost ambiguă și a generat reacții puternice, extreme, adică fix ceea ce nu ne doream. Vom încerca să explicăm sensul textului mai bine!
1. Textul s-a dorit a fi unul lejer, cu îndemn la respect reciproc, născut din dorința ca toți cei care ne calcă pragul să se poată bucura de timpul petrecut la noi, atât copiii, părinții, cât și ceilalți clienți care caută un loc de povești și relaxare, într-adevăr într-o liniște urbană.
2. Nu am dorit să arătăm cu degetul pe nimeni și să ne plângem de toate problemele pe care le-am întâmpinat. Totuși, acum că veni vorba, postarea nu a venit din neant, ci după ani de încercat să aplanăm conflicte și să reparăm daune cauzate de unii părinți care nu își supraveghează copiii, prin urmare aceștia nu cunosc limite sociale pentru că li se permite orice.
3. Ce ne dorim este să respectăm cu toții, atât adulții, cât și copiii niște reguli de bun simț, așa încât vă rugăm:
– să nu faceți gălăgie deranjantă pentru alți clienți
– să nu rupeți plantele și florile
– să nu lăsați copiii să alerge, să sară pe mese, să înfunde cu pământ & pietriș toaletele & chiuvetele, să distrugă obiectele de decor sau alte bunuri
– să vă supravegheați copiii și să aplanați eventualele conflicte în mod pașnic .
4. Pentru cei care intervin în discuție fără să fi ajuns la noi în grădină, zona cu nisip este o zonă la fel ca restul grădinii, cu mese și scaune și spațiu suficient între ele, doar că are nisip pe jos – și este semnalată ca atare cu plăcuțe cu următoarele mesaje: ‘Acest loc nu este un loc de joacă, vă rugăm să vă supravegheați copiii și vă rugăm să păstrați liniștea’.
Nu avem și nu ne asumăm un loc de joacă – pentru că nu deținem spațiul unui parc și nu acesta este scopul nostru.
Ne-am dorit un spațiu de relaxare în comun, confortabil și pentru o șuetă ca fetele sau o bere ca băieții, o plimbare cu cățelul, o ieșire atât cu familia cât și cu prietenii, un loc bun pentru povești de dragoste sau să punem lumea la cale.
Credem în continuare că dacă ne respectăm reciproc, nu e nevoie de o segregație extremă de tipul: doar adulți – sau doar pentru copii”, au precizat aceștia, într-un alt mesaj pe Facebook.