„Tramvaiul Bookureşti”, un program iniţiat de Asociaţia „Arta nu muşcă”, le propune bucureştenilor cinci călătorii urban-poetice cu tramvaiul de epocă (pe linia 1) în fiecare sâmbătă din perioada 23 iulie – 20 august.
Potrivit unui comunicat de presă, „Tramvaiul Bookureşti” reimaginează traseul tramvaiului clasic într-o experienţă interdisciplinară, cu lecturi de poezie, momente de muzică şi poveşti despre oraş ce transpun participanţii într-o călătorie prin care redescoperă oraşul dintr-o altă perspectivă.
Tramvaiul de epocă din baza Serviciului de transport public din Capitală este reactivat pe linia 1, în regim de weekend.
Călătoria include poveşti şi istorii de pe traseu
Participanţii beneficiază de o călătorie dus-întors pe ruta Depoul Dudeşti – bd. Banu Manta – Depoul Dudeşti, fără opriri în staţii.
Timp de aproximativ două ore, în intervalul 19.00 – 21.00, călătoria include poveşti şi istorii de pe traseu, susţinute de Anita Stere/Ioana Popa – ghizi istorici, lectură şi conversaţii cu poeţi despre poezie, despre relaţia lor cu Bucureştiul – moderate de Raisa Beicu, Anca Vancu sau Elena Vlădăreanu şi momente muzicale din zona jazz, clasică şi interbelică.
În prima călătorie, pe 23 iulie, programul include o lectură şi o discuţie cu poeta Simona Popescu, un recital de saxofon de Paolo Profeti, un dialog moderat de Raisa Beicu şi poveştile oraşului.
Pe 30 iulie programul cuprinde o lectură şi o discuţie cu poeta Nora Iuga, un recital de violoncel de Mihail Grigore.
Călătoriile cu „Tramvaiul Bookureşti” vor continua pe 6, 13 şi 20 august.
Biletele pentru călătoria „Tramvaiul Bookureşti”, cu preţurile de 25 de lei loc pe scaun, respectiv 15 lei loc în picioare, sunt disponibile online pe arcub.ro, bilet.ro şi la casa de bilete ARCUB.
„Tramvaiul Bookureşti” este o continuare a proiectului „Tramvaiul Poeziei” din 2019, câştigător la Gala AFCN pentru inovare. A doua ediţie, prezentată într-un mod cu totul inedit, are scopul de a experimenta artistic mijloace de transport şi de a încuraja publicul larg să se reapropie afectiv de oraşul în care trăiesc, printr-o experienţă poetică urbană atipică.
Evenimentul este organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Bucureştiului care continuă implementarea proiectelor câştigătoare ale Burselor de idei „Bucureşti RE:imaginat”.