Judecătorie: Primăria Capitalei a blocat ilegal drumul de servitute al unei case din București

Primăria Capitalei este obligată, prin decizie judecătorească, să plătească 10.000 de lei pentru blocarea ilegală a unui drum de servitute. Banii reprezintă cheltuieli de judecată ale familiei care a acționat în instanță Municipalitatea, iar, prin sentință, magistrații au anulat decizia PMB prin care a fost ocupată acea cale de acces, conform gandul.ro.

Avocatul Adrian Cuculis anunță, joi, că primarul Capitalei, Nicușor Dan, a pierdut un proces cu o familie din București al cărei drum de servitute către locuință a fost trecut în proprietatea primăriei.

„Drum de servitute luat cu “japca” de către Primaria Generală, retrocedat, după doi ani de procese, către proprietari. Pe scurt, printr-un HCGMB, Primăria Capitalei a blocat intrarea în case a oamenilor prin trecerea în proprietatea primăriei a unui drum de servitute.

După doi ani de procese, familia îl obliga pe primarul general să le restituie terenul ocupat ilegal plus cheltuielile de judecată de 10.000 de lei”, transmite avocatul Adrian Cuculis.

Decizia a fost luată de Judecătoria Sector 4 și nu este definitivă. Aceasta poate fi contestată cu apel.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati