Documentarul ”Delta Bucureştiului”, regia Eva Pervolovici, din 23 septembrie în cinematografe

Filmul documentar „Delta Bucureştiului”, în regia Evei Pervolovici, va putea fi urmărit în cinematografe începând din 23 septembrie, informează un comunicat al StradaFilm.

Documentarul spune, prin vocea actriţelor Sandrine Bonnaire şi Ada Condeescu, povestea unui teren viran.

În anii ’50-’60, la Bucureşti, nişte deţinute politice dau naştere copiilor lor într-una dintre cele mai frumoase mănăstiri din Europa centrală şi de est, transformată ulterior în Închisoarea Văcăreşti. Astăzi, o vegetaţie sălbatică a pus stăpânire pe aceste locuri, formând un ecosistem întins pe câteva hectare, cu specii protejate de plante şi animale, un parc natural protejat, se arată în prezentarea peliculei.

„‘Delta Bucureştiului’ înseamnă cinci ani de filmare într-un loc în care am copilărit, un loc care a devenit un adevărat microcosmos urban, dar, mai presus de toate, pentru mine, acest proiect e despre întâlnirile extraordinare cu femei care au născut acolo, în puşcărie. M-am bucurat şi m-am emoţionat de diferitele reacţii ale publicului internaţional. Dar ‘Delta Bucureştiului’ se adresează în primul rând spectatorilor din România. Este un film ancorat în istoria noastră recentă şi în acelaşi timp un semn de întrebare aruncat spre viitor. Mă bucur că din luna septembrie voi însoţi prin toată ţara filmul, voi avea ocazia de a răspunde la întrebări şi de a purta un dialog cu un public cât mai larg”, a declarat Eva Pervolovici.

Filmul a avut premiera în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi a fost expus ulterior la MARe – Muzeul de Artă Recentă, iar spectatorii bucureşteni au avut ocazia să-l vadă într-o avanpremieră la Grădina cu filme.

Premiat în 2021 la Toronto International Women Film Festival – Cel mai bun documentar, Berlin Film Week – Cel mai bun scenariu şi nominalizat la Ethocineca, Viena, pentru premiul de Excelenţă în Antropologie Vizuală, „Delta Bucureştiului” este o producţie Marmitafilms şi Strada Film Internaţional în co-producţie cu Neyrac Films, realizată cu sprijinul Centre National du Cinéma et de l’Image Animée, al Centrului Naţional al Cinematografiei, La Région Nouvelle-Aquitaine et La Région Ile-de-France în parteneriat cu CNC, Societatea Română de Televiziune.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati