Doi bărbați, reținuți după ce ar fi furat bunuri de 300.000 de euro dintr-o casă

Poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au reţinut doi bărbaţi, bănuiţi de săvârşirea unei infracţiuni de furt din locuinţă, după ce aceştia ar fi sustras bunuri în valoare totală de aproximativ 300.000 de euro dintr-un apartament din sectorul 2.

În luna noiembrie, Poliţia Capitalei a fost sesizată de un bărbat cu privire la faptul că, persoane necunoscute i-au sustras mai multe ceasuri şi bijuterii din locuinţă sa din sectorul 2.

În urma investigaţiilor şi cercetărilor, din datele şi probele administrate în cauză de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, a rezultat presupunerea rezonabilă că la data 1 noiembrie 2019, în intervalul orar 12.00-15.00, doi bărbaţi de 35, respectiv 41 de ani, prin folosirea de chei potrivite ar fi pătruns în locuinţa persoanei vătămate şi ar fi sustras mai multe ceasuri de lux şi bijuterii din aur în valoare de aproximativ 300.000 euro.

În cursul zilei de 26 ianuarie, poliţiştii Capitalei au pus în executare două mandate de aducere emise pe numele celor doi bărbaţi, aceştia fiind opriţi pe raza municipiului Buzău, în timp ce se deplasau cu un autoturism spre un punctul de trecere a frontierei către Republica Moldova.

Cei în cauză au fost conduşi la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale pentru audieri şi ulterior au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul infracţiunii de furt calificat.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati