Au început înscrierile pentru cea mai bogată ofertă de Ateliere „Micul Artist” la Opera Comică pentru Copii.
Balet, Cor, Actorie, Dezbateri, Street Dance, Fotografie, Oratorie, Scenografie, Comunicare, Șah, sunt doar câteva dintre cursurile la care cei mici pot participa și în acest an.
- În total sunt 50 de ateliere – dintre care 20 noi! – propuse la cererea publicului și stabilite în funcție de interesele cursanților.
Astfel, din sfera artelor spectacolului, noutatea o reprezintă atelierul de Performanță creativă, atelierul de Actorie și regie, precum și Incursiunea în atelierele de creație teatrală. Oferta de cursuri de mișcare s-a îmbogățit cu atelierul de Dans energetic, Mommy & baby balet și Pilates kids. Pentru copiii cu înclinații spre artele plastice există atelierele de Inițiere în desen, Creativitate în artă și design, Desen și pictură și Creație handmade.
Dezvoltarea personală este, de asemenea, un domeniu de studiu care beneficiază de reprezentare consistentă în oferta de cursuri din acest an, astfel încât Micii Artiști vor putea participa, în premieră, la atelierul de Dezvoltare personală prin actorie, la cel de Cunoaștere de sine și chiar la un atelier de Călătorii. Pentru copiii cu înclinații spre gândire critică și explorare practică, OCC propune atelierul de Educație scenică, de Povești de deșteptat copiii, Reporter junior, Micii afaceriști și Atelierul de cunoaștere (învață cum să înveți). Zona muzicală este reprezentată de atelierul de Muzică clasică, de Muzică prin jocuri dar și atelierul de limba Engleză prin muzică.
Pe durata anului școlar vor fi 30 întâlniri pentru fiecare atelier, la sediu sau online, o dată pe săptămână, iar plata este de 30 lei/oră de curs, în total 450 de lei pentru un modul care presupune 15 întâlniri.
- Înscrierile se desfășoară exclusiv online, prin completarea unui formular, iar apoi părinții sunt așteptați direct la preselecții, care au loc în perioada 12-18 septembrie 2022, în ziua de desfășurare a cursului, în funcție de atelierele alese. Programul complet al atelierelor și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul instituției, la adresa operacomica.ro/atelierele-micul-artist/.
Premiera toamnei: „Frumoasa din pădurea adormită”
Artiștii Operei Comice pentru Copii oferă publicului o bijuterie a dansului clasic, creație a marelui coregraf rus Marius Petipa, părintele baletului, pe muzica inegalabilului compozitor Piotr Ilici Ceaikovski: „Frumoasa din pădurea adormită”.
Echipa realizatorilor, coordonată de Cătălin Caracaș, regizorul și coregraful spectacolului, a pregătit o producție plină de culoare și energie, ce va avea premiera pe 17 septembrie, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.
Povestea reprodusă prin dans în baletul „Frumoasa din pădurea adormită” a apărut pentru prima dată într-o culegere de texte intitulată„Perceforest” și scrisă între anii 1330 1344, de către autori anonimi. Povestea seamănă și cu mitul Brunhildei, eroină din mitologia nordică, pedepsită la un somn etern până când va fi salvată de un tânăr, printr-un sărut.
Bilete și Abonamente pentru Stagiunea 2022-2023 disponibile online
Biletele și Abonamentele pentru stagiunea 2022-2023 sunt deja puse în vânzare în rețeaua bilete.ro. Abonamentele Clasic OCC au prețuri cuprinse între 200 și 550 lei, în funcție de locurile alese, și asigură participarea abonatului la 10 reprezentații de weekend, în Sala Mare, cu excepția premierelor și avanpremierelor.
De asemenea, abonații primesc un produs promoțional la fiecare spectacol ales.
- Informații suplimentare despre abonamente sunt disponibile pe site-ul instituției, precum și telefonic, la 0751 186 028, sau în scris, la occ.abonamente@gmail.com.
Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”, „Abonamente” sau „Voluntariat”.