Jandarmii care au supravegheat voturile de la alegerile pentru Primăria Sectorului 1 vor fi anchetați de Parchetul Militar pentru neglijență în serviciu

Jandarmii care au supravegheat voturile de la Primăria Sectorului 1 vor fi anchetați de Parchetul Militar, pentru neglijență în serviciu, anunţă România TV. Val Vâlcu, prezent în emisiune la același post de televiziune, a comentat subiectul, scrie dcnews.ro.

„Până când nu avem o concluzie clară, până când justiția nu își spune cuvântul, pentru că asta cere doamna Clotilde Armand, asta cere USR-ul, asta cerem și noi, ca justiția să ancheteze, nu putem să știm. Nu cred că e ceva atât de dificil! De ce nu raportează Poliția, care a numărat buletinele, concluziile?

Noi vedem haosul din secția de vot, imaginile fac cât 1.000 de cuvinte, vedem cine a intrat în acele încăperi. Hai să numărăm odată buletinele, să nu fie arse, așa cum s-a întâmplat în 2009, după alegerile prezidențiale, să nu fie mușamalizată situația de la Sectorul 1, ca să nu zic fraudă.

Oricum, votul este perturbat. Ce vedem acolo sunt oameni care completează, modifică procese verbale, schimbă buletine dintr-un sac în altul și este clar că procesul electoral a fost viciat. Aici nu mai avem ce să discutăm, dar să întrebăm de ce nu avem concluzia. Au fost numărate acele buletine?

Să cheme societatea civilă, nu știu, venim și facem această numărătoare. Pentru genomul uman cercetările au durat vreo zece ani, când mii de calculatoare din întreaga lume au reușit să-l descifreze, hai să vedem și noi, pot fi adunate câteva mii de buletine, puse pe grămăjoare și numărate, sau nu se dorește?“, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati