ITU PP-22 București: Pakistanul devine un hub important pentru cele mai bune talente IT și organizații IT globale

Ministrul federal pentru Tehnologia Informației și Telecomunicațiilor din Pakistan, Syed Aminul Haque, a ținut un discurs la Conferința ministerială a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU PP-22) de la București, în care a precizat că parteneriatul cu Pakistanul, a cincea țară ca mărime și cea mai populată, înseamnă un parteneriat cu un rezervă uriașă de tineri capabili și generatori.

Pakistanul a fost întotdeauna deschis pentru parteneriat în toate domeniile care sunt reciproc avantajoase pentru toate părțile interesate. Cu siguranță include tehnologia ca una dintre întreprinderile preferate, potrivit unui comunicat emis de Ministerul pentru Tehnologia Informației și Telecomunicațiilor din Pakistan.

„Pakistanul s-a pregătit pentru adoptarea rapidă a tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) pentru a asigura dezvoltarea socio-economică a țării care a fost dedicată poporului nostru. Pakistanul a îmbunătățit foarte mult programele pentru a servi comunitatea rurală într-un mod mai eficient.

În ceea ce privește programul nostru de acces wireless în bandă largă, furnizarea de tehnologie LTE a devenit o parte obligatorie pentru furnizarea de servicii. Țara a crescut acoperirea și debitul de date, ceea ce va aduce în cele din urmă beneficii utilizatorului final. Reducerea emisiilor din sector și urmând abordarea obiectivului 7 al ODD al ONU al Green ICT (Energie curată), toate proiectele Fondului pentru servicii universale necesită acum ca Operatorii să-și alimenteze infrastructura prin energie solară. Programul nostru de fibră optică a evoluat, de asemenea”, a declarat Syed Aminul Haque.

El a mai spus că în ultimii 4 ani, de la ITU PP-18, pakistanezii au fost cei mai ocupați cu privire la activitățile Fondului pentru Servicii Universale (USF). Numai în această perioadă, s-au contractat 79 de proiecte noi, ceea ce este dublu față de numărul de proiecte care s-au făcut înainte de această perioadă de la început, care a fost încă în 2007. Acoperirea totală a peste 15 000 de sate rurale/izolate și 27,8 milioane de oameni a fost activată in aceasta perioada.

Referitor la situația inundațiilor din Pakistan, Syed Amin-ul-Haque a spus că, „în ciuda faptului că este cel mai jos în clasamentul global al emisiilor de carbon, Pakistanul este unul dintre cei mai afectați de schimbările climatice din lume. Inundațiile recente din țară au fost devastatoare, iar ravagiile lăsate în urmă sunt dincolo de explicații. De aceea, Ministerul meu, în timp ce trece printr-o transformare digitală intersectorială, subliniază necesitatea de a închide buclele fluxurilor de materiale și energie. Optimizarea resurselor la diferite niveluri guvernamentale ajută deja la reducerea impactului asupra mediului. Prin intermediul unei Adunări Naționale alimentate cu energie solară și al sesiunilor de cabinet federal complet digitalizate, promovăm mai puține hârtie și un ecosistem eficient din punct de vedere energetic.”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati