Primăria Sector 6: A fost descoperită şi reabilitată o conductă de reţea primară de pe vremea comunismului

O treime din cei aproximativ 150.000 de locuitori ai cartierului Militari au avut mari probleme cu apa caldă şi căldura iarna trecută. Situaţia s-a remediat, iar iarna care vine va trece mai uşor, dă asigurări primăria, după ce, la iniţiativa primarului Ciprian Ciucu, a fost reabilitată o magistrală de 2 km, care permite furnizarea energiei termice direct de la CET VEST către cartierele Sectorului 6.

„Iarna trecută, aproximativ 50.000 de oameni au stat două luni în frig pentru că un CET privat din zona Preciziei nu a furnizat apă caldă şi căldură către Termoenergetica, deoarece crescuse enorm preţul la gaze şi produceau şi vindeau (reglementat) agentul termic mai ieftin decât preţul cu care cumpărau gazul. Nu au mai cumpărat gaz şi nu au mai furnizat căldură. Situaţia nu m-a lăsat indiferent şi, cu toate că nu am atribuţii directe în termoficare, ca primar de Sector, am demarat discuţii cu Termoenergetica pentru a găsi soluţii ca în această iarnă situaţia să nu se mai repete”, a explicat primarul Ciprian Ciucu.

Astfel, la începutul acestui an, edilul a descoperit în zona Liniei un tronson important de conductă de reţea primară, care nu mai funcţiona de 20 de ani. Putea acoperi Cartierul Militari şi chiar mai mult. A mers atunci pe teren cu reprezentanţii Energetica Servicii şi au agreat reabilitarea ei, care a costat 700.000 de lei, bani plătiţi de PMB.

„E foarte interesant cum timp de 20 de ani nimeni nu a ştiut de această conductă, nimeni nu s-a gândit să o repare. Fusese reabilitată înainte de Revoluţie şi ar fi fost o lucrare relativ simplă. Împreună cu Primăria Generală, am decis la începutul anului să realizăm această lucrare. Astăzi, înainte de venirea iernii, este gata. Am pus mâna pe conductă şi este fierbinte, după 20 de ani”, a declarat Ciprian Ciucu în această dimineaţă, la inaugurarea noului tronson.

Această conductă de 2 km va alimenta în mod direct cu agent termic Cartierul Militari. Până acum, apa caldă şi căldura ajungeau în acest cartier pe ocolite, prin Drumul Taberei.

„Vestea bună pentru oamenii din zona Militari/Apusului este că nu vor mai avea probleme iarna aceasta, suntem asiguraţi. Reabilitarea acestei conducte va rezolva problema Militariului şi, mai mult, are puterea să împingă, dacă reţeaua susţine, până în zona Giuleşti, Grozăveşti, Crângaşi şi chiar în Sectorul 1”, a mai spus primarul Sectorului 6.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati