Primarul general, discuții cu reprezentanți ai Academiei Europene de Film

Primarul general Nicușor Dan anunță că a avut vineri seară o serie de discuții cu reprezentanți ai Academiei Europene de Film, dar și cu cineaști români care s-au reunit cu prilejul vizitei boardului Academiei la București.

„În aceste zile, Academia Europeană de Film își desfășoară lucrările în Capitală, o parte din ședințe fiind găzduite de Primăria Capitalei, la ARCUB.

Consider că aceste întâlniri reprezintă o reală oportunitate pentru profesioniștii din cinematografia românească dar și pentru București, pentru că ne dorim să atragem producătorii de filme din întreaga lume dar și să contribuim la dezvoltarea acestei industrii.

Am mai avut și în trecut întâlniri cu reprezentanţi ai Alianţei Producătorilor de Film cu care am discutat despre necesitatea unei colaborări concrete între autoritatea locală şi industria cinematografiei româneşti, pentru că eu cred că dacă dezvoltăm relațiile cu industriile creative Bucureștiul are foarte mult de câștigat din punct de vedere cultural, turistic și financiar”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati