Forum de Afaceri România – Croatia la București, la 30 de ani de relații diplomatice: S-a parafat proiectul de înfrățire între localitățile Novaci(Gorj) și Dugopolije(Croația)

Cu ocazia aniversării a 30 de ani de relații diplomatice între România și Republica Croația, in perioada 19 – 20 Octombrie a.c. in Bucuresti, din partea orașului Novaci a participat o delegație oficială reprezentata de Dna. Simona Stanișel secretar si Dna. Elena Basarabă director al Casei de Cultura din localite, prilej cu care s-a parafat proiectul de înfrățire Novaci – Dugopolje (localitate similară situata lângă Split in Croatia), se transmite într-un comunicat de presă.

Obiectivul înfrățirii este de a adauga plus valoare ambelor localitati prin aducerea împreuna a tinerilor din ambele tari in activități din domeniile cultural, artistic, sportiv, schimb de bune practici între oamenii de afaceri precum si între administrațiile publice.

La Cocktail-ul de primire a delegației oficiale economice din Republica Croatia, organizat intr-un cadru deosebit, pe terasa hotelului Novotel situat pe Calea Victoriei din Bucuresti, Novacenii din Ansamblul Folcloric Nedeia au promovat portul popular, dansurile și Tradițiile locului, încântand oaspeții veniți de peste hotare, dar și bucureștenii prezenți la eveniment. S-au alăturat și numeroși Novaceni stabiliți in Bucuresti, împărtășind bucuria revederii si dând suport întâlnirii.

Evenimentul a fost moderat de Hildegard Brand arhitect si om de afaceri, un adevarat ambasador al zonei Novaci.

A doua zi, la Camera de Comerț si Industrie a Municipiului București, in prezenta Ambasadorului Republicii Croatia, E.S. Dna. Marija Kapitanović și a președintelui CCIB Dl. Iuliu Stocklosa, s-a organizat Forumul de Afaceri România – Croatia, in cadrul căruia localitatea Novaci și-a promovat bogăția artistica a zonei prin Colecția Etnografică Daciana Ungureanu care prin autenticitatea costumelor populare deosebite si a măiestriei ceramicii realizate prin talentul său, a reusit sa atragă interesul și admirația publicului participant.

Întregul eveniment a fost organizat sub brandul Lifestyle Check-in, companie condusă de românca Monica Ioanițescu care locuiește la Split, în colaborare cu Maria Mota promotor al potențialului turistic al zonei natale Novaci din județul Gorj.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati