Mai mulți turiști din București au incendiat pajiștea de lângă Crucea Caraiman

Un grup de turiști a fost la un pas să producă un incendiu de proporții în masivul Caraiman după ce au lansat mai multe artificii în imediata apropiere a Crucii Eroilor. Jandarmii montani au dat amendă de 3.000 lei.

Un ghid montan, martor la incident, a filmat momentul izbucnirii focului și a anunțat imediat jandarmeria.

Potrivit martorilor, turiștii participau la un eveniment organizat de o asociație montană din București, iar artificiile au fost lansate la răsărit de soare.

”30 de secunde dacă mai întârziau, focul s-ar fi extins pentru că bătea foarte tare vântulul. Aceste artificii sunt interzise, nu cred, de fapt sunt convins că nu aveau autorizație pentru folosirea lor”, a declarat Gabriel Jugănaru, ghidul montan care a și filmat incindetul.

Amendă de 3.000 de lei

Din pricina curenților de aer și a vegetației uscate, focul s-a extins imediat, însă cu sprijinul persoanelor din grupul de turiști, acesta a fost stins într-un timp scurt, evitându-se propagarea incendiului în zona Crucii Caraiman.

Jandarmii montani au identificat persoana în cauză, aceasta fiind sancționată contravențional cu suma de 3000 lei pentru „arderea vegetației pajiștilor fără respectarea prevederilor legislației în vigoare”, în conformitate cu „Ordonanța de Urgență nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente…”.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati