FOTO/ Ciprian Ciucu: Avem un nou laborator de robotică, informatică și programare la Școala 311

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu anunță că a fost făcut un nou laborator de robotică/informatică/programare la Școala 311, cu imprimate 3D, roboti și realitate virtuală.  

„Laboratorul are doua obiective: (1) să crească atractivitatea educației facilitând experimente și experiențe de învățare cu adevărat interesante și superioare și (2) să ofere posibilitatea ca elevii să își dezvolte competențe specifice în zona științelor exacte de la o vârstă care să le permită ca la liceu  și facultate să fie deja avansați, performanți. 

Școala 311 va colabora permanent în acest proiect cu Colegiul Național “Grigore Moisil” care deține deja un astfel de laborator și care va asigura un transfer de know-how către Școala 311. Elevii din Moisil îi vor învăța pe cei mai mici să opereze această tehnologie iar profesorii vor învăța să folosească acest  laborator în activitatea didactică, în cadrul curriculumului național. 

Mă aștept să apară cel puțin un cerc de robotică. Vom măsura impactul acestei investiții asupra performanțelor școlare și dacă acestea vor crește vom dezvolta acest proiect și în alte școli”, a scris Ciucu, pe Facebook.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati