Lanţul de cinematografe Cinema City ar putea fi scos la vânzare

Creditorii operatorului britanic de cinematografe Cineworld Group au purtat discuţii pe tema divizării grupului şi a vânzării operaţiunilor din Europa de Est, inclusiv a celor din România, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar, scrie economica.net.

 

  • Potrivit acestor surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul, cei mai importanţi creditori ai Cineworld, firmă care în luna septembrie a declarat insolvenţa la un tribunal din Texas, se gândesc la vânzarea lanţurilor de cinematografe Cinema City, Yes Planet şi Rav-Chen.

Ofertele care se vor situa în jurul valorii de un miliard de dolari au cele mai mari şanse de a fi luate în considerare de creditorii grupului Cineworld, chiar dacă este posibil să fie depuse şi oferte care încep de la 600 -700 milioane de dolari, având în vedere veniturile generate de operaţiunile est-europene.

Sursele au precizat însă că nu a fost demarat un proces formal de vânzare şi nu există nicio certitudine că se va ajunge la o tranzacţie.

Activele est europene ale Cineworld regrupează 112 din cele aproximativ 751 de săli de cinema ale grupului britanic, cu operaţiuni în Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria şi Israel. Cele mai importante active ale Cineworld sunt însă cele 511 de săli de cinema ale diviziei Regal din SUA, care au fost achiziţionate în 2016 pentru 3,6 miliarde de dolari.

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România şi face parte din Cineworld Group, al doilea mare lanţ de cinematografe pe plan mondial. Cinema City România operează 27 de multiplexuri, cu un total de 247 de săli, în 20 oraşe din ţară: Bucureşti, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş şi Timişoara.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati