Primaria Sectorului 2 şi Fundaţia Real Madrid lansează proiectul „Şcoala Socială Sportivă”

Primăria Sectorului 2 cu sprijinul Fundaţiei Real Madrid lansează proiectul „Şcoala Socială Sportivă”, eveniment care va avea loc marţi, orele 13.00, în incinta sălii de sport a Şcolii Gimnaziale Grigore Ghica Voievod din str. Lăptari Tei nr. 23, sector 2.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, a Primăriei Sectorului 2, în parteneriat cu „Asociaţia F.D.P. – Protagonişti în educaţie”, lansează proiectul care se adresează pentru început unui număr de 20 de copii cu vârste cuprinse între 7 – 14 ani, care provin din familii cu o situaţie economică dificilă, fapt ce presupune incluziunea socială a acestora inclusiv prin sport.

La eveniment va participa Santiago Pellon Olmedo, adjunctul ambasadorului Spaniei în România, membri ai Fundaţiei Real Madrid, mari fotbalişti români, oficiali ai Federaţiei Române de Fotbal şi sponsori.

Implementat în România de „Fundaţia Real Madrid”, aparţinând celebrului Club de Fotbal Real Madrid, în parteneriat cu „Asociaţia F.D.P. – Protagonişti în educaţie”, proiectul „Şcoala Socială Sportivă” urmăreşte incluziunea tinerilor prin sport şi prevenirea abandonului şcolar în rândul copiilor defavorizaţi.

„Acest proiect este dedicat copiilor din comunitatea noastră şi derularea lui a fost posibilă prin implicarea activă a D.G.A.S.P.C. Sector 2 şi a Asociaţiei F.D.P. – Protagonişti în educaţie. Consider că sportul are capacitatea de a creşte performanţele şcolare ale copiilor prin integrare şi incluziune socială, de a le creşte încrederea în sine, oferindu-le o şansă de a se dezvolta armonios şi de a fi valorizaţi de comunitate. Vrem să ajutăm copiii oferindu-le servicii de specialitate pentru a nu abandona şcoala şi sperăm ca această colaborare să fie un exemplu pentru toţi cei care doresc să se implice activ în viaţa comunităţii sectorului 2”, a declarat primarul sectorului 2, Mugur Mihai Toader.

Copiii, beneficiari ai proiectului, vor fi incluşi într-un program de antrenamente săptămânale, desfăşurate după metodologia marelui club spaniol, vor vizita echipe de fotbal renumite şi vor beneficia de tabere sportive.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati