Nicușor Dan: Vă invit să descoperiți, într-un mod inedit, istoria Teatrului Nottara

Primarul general Nicușor Dan îi invită pe bucureșteni să viziteze expoziția multimedia „Origini/Repere – o călătorie în istoria Teatrului Nottara”, un proiect special prin care vizitatorii pot afla istoria clădirii de pe Bulevardul Magheru și povestea acestui teatru. 

„În expoziție se regăsesc materiale de arhivă care aduc în actualitate fragmente din perioada 1942-1983 – afișe, caiete-program, fotografii cu actori legendari ai acestui teatru, precum și materiale video inedite din arhiva Televiziunii Române, interviuri cu actori și cu regizori reprezentativi care au montat la Nottara de-a lungul timpului. 

Sunt readuse astfel în lumina reflectoarelor personalități precum: George Vraca, Ion Șahighian, Dan Micu, Horia Lovinescu, George Constantin, Emil Hossu, Ștefan Sileanu, Liliana Tomescu, Lucia Mureșan sau Ștefan Iordache.

Expoziția poate fi vizitată înainte de spectacolele din programul teatrului, iar din ianuarie 2023 se vor organiza tururi ghidate săptămânale, la care participarea va fi posibilă în baza unei programări prealabile. Ghidajele vor fi anunțate pe site-ul teatrului, www.nottara.ro și pe paginile de socializare ale instituției”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati