A doua rundă de negocieri ruso-ucrainene s-a încheiat. Ce s-a decis

A doua rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina, care s-a desfășurat joi după-amiază, s-a încheiat. Cele două tabere combatante spun că au căzut de acord pe două subiecte: asigurarea în comun a coridoarelor umanitare și o încetare temporară a focului, potrivit Agerpres.

Cel mai probabil, va avea loc o a treia rundă de întâlniri, dar încă nu se știe data exactă, însă nu mai devreme de 7 martie.

Negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak a spus că ”delegația ucraineană nu a obținut rezultatele așteptate și va continua dialogul în runda a treia de negocieri”.

”Am discutat în detaliu aspectul umanitar. Multe orașe sunt înconjurate, sunt probleme cu mâncarea și medicamentele. Singurul lucru asupra căruia am reușit să cădem de acord a fost asigurarea în comun a coridoarelor umanitare cu o încetare temporară a focului”, a spus acesta.

Mikhail Podolyak a afirmat că a treia rundă de discuții dintre Rusia și Ucraina va avea loc din nou în Belarus la începutul săptămânii viitoare. Adică – nu mai devreme de 7 martie, a declarat Podoliak.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati