A fost adoptată ordonanţa prin care studenţii din anii terminali de la Medicină pot să facă voluntariat în spitale COVID

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri seară, ordonanţa care permite studenţilor din anii terminali de la facultăţile de Medicină să desfăşoare activităţi de voluntariat în spitale COVID-19.

„Pentru a întări eforturile de combatere a răspândirii COVID-19 şi pentru a ajuta personalul aflat de mai bine de nouă luni în prima linie în lupta aceasta (…), a fost adoptată în forma finală ordonanţa de urgenţă care permite desfăşurarea activităţilor de voluntariat de către studenţii din anii terminali ai facultăţilor de Medicină, respectiv anii IV, V şi VI, precum şi anii III şi IV de Asistenţă medicală în unităţi sanitare implicate în efortul de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus, sub coordoanarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”, a afirmat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, după şedinţa de Guvern, potrivit news.ro.

El a spus că universităţile centralizează solicitările studenţilor, iar acestea sunt transmise la DSU, care face redistribuirea către unităţile sanitare care au cea mai mare nevoie

„Această activitate de voluntariat este premiată cu 2.500 de lei pe lună pentru cei care se înscriu în acest program„, a mai spus el.
„Ordonanţa este gata pentru adoptare astăzi. Noi, de altfel, în colaborare cu universităţile, am început să creăm listele. În secunda în care este publicată, o să începem să preluăm studenţii care s-au înscris şi să îi repartizăm. Nu am aşteptat adoptarea. Când a fost în primă lectură ordonanţa, am început să ne mobilizăm şi când se publică, sperăm mâine deja începem să o implementăm. Avem avizele de la CES şi de la Consiliul Legislativ. Deja primim telefoane de la studenţii care vor să se înscrie şi îi îndrumăm, prin universităţile unde sunt ei înmatriculaţi”, a declarat Raed Arafat, la începutul şedinţe de miercuri a Guvernului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati