A fost deschisă circulaţia pe Șoseaua Fabrica de Glucoză din Bucureşti

Circulaţia pe noua arteră a şoselei Fabrica de Glucoză a fost deschisă sâmbătă dimineaţa. Proiectul noii șosele presupune lărgirea la patru benzi, două pentru fiecare sens de circulație, a arterei de 1,8 km lungime, între Șoseaua Petricani – Nod A3 și Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lățime, iar trotuarele vor include și o pistă pentru bicicliști cu o lățime de 1,5 metri pentru fiecare sens, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Astăzi, la ora 6:30 circulația pe Șoseaua Fabrica de Glucoză a fost mutată provizoriu, tot pe un singur sens, pe bucata construită de la zero în aproape un an. Astfel, între Șoseaua Petricani-Nod A3 și Bd. Barbu Văcărescu se circulă acum în condiții bune, precizează sursa citată.

Proiectul noii șosele presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulație, a arterei de 1,8 km lungime, între Șoseaua Petricani – Nod A3 și Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lățime, iar trotuarele vor include și o pistă pentru bicicliști cu o lățime de 1,5 metri pentru fiecare sens.

Intersecțiile pe care Șoseaua Fabrica de Glucoză le traversează vor fi reconfigurate și va fi realizată racordarea la sensul giratoriu din zona Autostrăzii A3. De asemenea, vor fi amenajate noi spații verzi, iar iluminatul stradal va fi modernizat.
Proiectul prevede și amenajarea de parcări, a două drumuri colectoare și semaforizare pe anumite segmente.

Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup – Tracon – Primacons Group, iar costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati