A fost finalizată recepția tramvaielor de la Astra Arad. Nicușor Dan: În câteva zile vor fi puse în circulație

Primăria Capitalei a terminat recepția tramvaielor de la Astra Arad, după luni de evaluări și discuții, a anunțat primarul general, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook.

  • Primele 15 tramvaie, care deja se află în depourile STB, vor fi puse în circulație în următoarele zile.

”Comisia de Recepție a terminat evaluarea documentelor și a decis că tramvaiele livrate de Astra Arad sunt conforme și respectă cerințele din caietul de sarcini. În câteva zile, cele 15 tramvaie vor fi puse în circulație”, a anunțat Nicușor Dan.

Primul tramvai a venit în luna iunie, iar de atunci municipalitatea încearcă să facă recepția. Inițial, Nicușor Dan a anunțat că tramvaiele vor intra în circulație în septembrie.

Primarul Nicușor Dan a explicat marți de ce recepția a durat atât de mult.

”Este o chestiune care nu ține de tramvaie, ci de hârtiile care trebuie făcute. A fost o ofertă pe care Astra a făcut-o când achiziția a fost demarată în 2018. Un tramvai are cam 20.000 de componente. Piața s-a schimbat de atunci și pentru orice modificare pe care au făcut-o față de oferta depusă trebuie să existe o aprobare și de la Autoritatea Feroviară și de la noi, ca achizitor. Asta înseamnă un mare circuit de hârtii care s-a realizat în mare măsură până în acest moment”, a declarat Nicușor Dan în cadrul unei conferințe de presă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati