A fost inaugurat în București unul dintre cele mai moderne campusuri școlare – FOTO

A fost inaugurat în București unul dintre cele mai moderne campusuri școlare din țară. Acesta a fost amenajat în Sectorul 4, în curtea Liceului Tehnologic ‘Dacia’, iar valoarea investiţiei a fost de 54 de milioane de lei.

Clădirea existentă a liceului, dată în funcţiune în urmă cu mai bine de 30 de ani, a fost complet reconfigurată, reabilitată şi modernizată. Cu un regim de înălţime de S+P+3E şi o suprafaţă de 1.245 mp, noul campus este alcătuit din mai multe corpuri de clădire pentru învăţământul preşcolar, gimnazial şi liceal.

Colegiul dispune de: 22 de săli de clasă, 5 ateliere, 4 laboratoare, 3 cabinete de curs. Alături de acestea, în campus au fost construite două cămine pentru elevi, o sală de sport, precum şi o sală multifuncţională.

Circa 750 de elevi vor studia aici, spune Daniel Băluță

Cele două cămine au în total 75 camere de cazare. Elevii au la dispoziţie o cantină în care vor putea lua masa, ce este pregătită în bucătăria celor două cămine.

În sala multifuncţională, cu o capacitate de peste 400 de locuri, elevii vor putea susţine mini recitaluri, piese de teatru, proiecţii de filme etc. Pentru activităţile sportive, elevii au la dispoziţie o sală de sport complet renovată, precum şi două terenuri de sport în aer liber.

Noul campus are o capacitate de 750 de elevi.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat că până duminică toate şcolile vor fi pregătite să-i primească pe elevi.

‘Vom avea absolut tot ceea ce e necesar pentru un proces educaţional corect în condiţii de pandemie’, a dat asigurări edilul.

Potrivit acestuia, în ultimii 4 ani, autoritatea locală a investit aproape de 100 milioane de euro din bani europeni în educaţie, sănătate, infrastructură şi mediu.

Daniel Băluţă a menţionat că îşi propune să continue să facă investiţii din fonduri europene.

‘Avem nevoie de investiţii în educaţie şi vorbim de o sumă de peste 100 milioane de euro. (…) Sperăm să primim finanţare pentru toate unităţile şcolare, atât pentru consolidare, acolo unde e cazul, renovare, cât şi pentru dotare’, a mai declarat edilul.

El a menţionat că are nevoie de investiţii din fonduri europene şi în domeniile: infrastructură, mediu, sănătate, digitalizare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati