A fost inaugurat proiectul Bebe de București, prin care se colectează haine pentru cazurile sociale

Gabriela Firea, edilul Capitalei, a inaugurat azi proiectul prin care Primăria Capitalei colectează haine și jucării educative pentru cazurile sociale.

”Atât în perioada de urgență, cât și în cea de alertă, ne-am confruntat cu multe cereri din partea părinților care și-au pierdut locurile de muncă. Aceștia ne solicitau să-i sprijinim cu alimente și produse necesare creșterii și îngrijirii copiilor. În același timp, foarte multe familii ne contactează pentru a ne oferi hăinuțe, jucării și produse bebelușesti în bună stare, căci se știe că lucrușoarele de copii rămân foarte repede mici”, a scris primarul general pe Facebook.

Astfel, pentru a intermedia cererea și oferta de astfel de produse în condiții de siguranță și pentru a fi siguri că ele ajung acolo unde e cea mai mare nevoie de ele, D.G.A.S.M.B. a implementat un sistem permanent de primire, sortare, igienizare și distribuție de hăinuțe și lucruri pentru copii.

Bucureștenii care doresc să ofere hăinuțe de copii și jucării educative (nu plușuri) pentru vârsta 0-12 ani, le pot aduce în locațiile ”Bebe de București” și ale spălătoriilor sociale, de luni-vineri, în intervalul orar 9-16:

1. Complex de servicii sociale Ominis, Aleea Turnu Măgurele , nr.17A, sector 4;

2. Sediul central al D.G.A.S.M.B., Str. Constantin Mille, nr.10, sector 1;

3. Punct Perla, Șoseaua Ștefan cel Mare, nr. 1, sector 1;

4. Spălătoria Socială, Str. Armeniș, nr. 2, sector 3;

5.Spălătoria Socială, Str.Drumul Taberei, nr.24, sector 6.

Sediul central al ”Bebe de București are Hăinuțe” va fi în Str. Șerban Vodă nr.43-49, sector 4 (lângă DGITL sector 4, în spatele bisericii) și acolo vor putea fi aduse hăinuțele între orele 11-18, de luni-vineri.

Persoanele care se află în risc de marginalizare socială și consideră că au nevoie de hăinuțe pentru copii pot adresa o solicitare D.G.A.S.M.B. pe e-mail la registratură @dgas.ro sau la telefon 0800.821.218, indicând adresa, situația socială, vârsta copilului și mărimea la hăinuțe.

După solicitare, solicitanții vor primi vizită echipei sociale și instrucțiunile pentru a ridică cutia cu ”Bebe de București are Hăinuțe”.

De asemenea, organizațiile neguverrnamentale din domeniul social care au în evidență cazuri sunt rugate să contacteze D.G.A.S.M.B. pentru stabilirea unei modalități de colaborare și distribuție a produselor pentru copii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati