A fost inaugurată creșa „Greierașul” din Sectorul 3

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a inaugurat miercuri creșa „Greierașul”, din str. Marin Pazon nr. 2B.

„Așa cum ne-am angajat creștem masiv capacitatea la creșe și la grădinițe. Avem zece clădiri în lucru în acest moment. Pe lângă cea de acum, alte trei vor fi inaugurate în perioada imediat următoare. Aceasta este complet pregatită să primească copii. Este o zonă pe care noi am tratat-o cu multă atenție în ultimii opt ani de zile și în următorii patru ani vom avea aceași preocupare în această direcție. Aceste investiții le-am început înainte de pandemie și acum vin la fix, pentru că o dată cu pandemia  a scăzut și capacitatea în creșe pentru că s-au schimbat normativele și modul în care organizăm activitatea”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Creșa „Greierașul” are o capacitate de 50 de locuri (cinci grupe) și un program de funcționare de luni până vineri între orele 6.30- 18.00.

Spațiile în care își vor desfășura activitatea copiii, respectiv săli de joc și dormitoare, sunt dotate cu mobilier adecvat vârstei și corespunzător nevoilor acestora, precum și cu grupuri sanitare proprii, amenajate și dotate cu obiecte sanitare adaptate vârstei, respectându-se toate normele igienico-sanitare în vigoare.

Locurile din noua creșă vor fi ocupate de către copiii ai căror părinți au depus cerere de înscriere în aplicația online, în sesiunea desfășurată, în perioada 22-26 iunie 2020, care au avut ca primă opțiune Creșa ”Greierașul” și care, în prezent, se află pe lista de așteptare a acestei creșe. Aprobarea cererilor se va efectua în funcție de numărul de ordine de pe lista de așteptare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati