A fost inaugurată “Școala Regală” din Sectorul 1 – FOTO

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a inaugurat în această dimineață „Școala Regală”, situată în imobilul administrației locale de pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4. La eveniment au participat elevi și profesori de la Colegiul Național de Muzică “George Enescu”.

Primăria Sectorului 1 a finalizat săptămâna trecută lucrările de amenajare a unității de învățământ pentru ca cei aproximativ 650 de elevi de la Colegiul Național de Muzică “George Enescu” să-și poată desfășura în cele mai bune condiții, începând cu anul școlar 2021/2022, orele de studiu individual al instrumentelor: studiul viorii, al harpei, al percuției, contrabasului, violoncelului etc.

„Așa cum am promis, tinerii muzicieni de la Colegiul “George Enescu” beneficiază la “Școala Regală” de condiții ideale pentru exersarea și perfecționarea la instrumentul pe care și l-au ales spre studiu. Începând cu acest an școlar, calvarul nenumăratelor schimburi pe zi la care erau supuși elevii de la acest liceu pentru studiul instrumentelor a luat sfârșit. Era de datoria noastră ca și comunitate să le oferim toate condițiile pentru a se pregăti temeinic să cucerească marile scene ale lumii”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În prezent, la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” învață aproximativ 650 de elevi sub coordonarea a 280 de profesori. Spațiul în care își desfășurau până acum activitatea de studiu al instrumentelor necesita 4-5 schimburi/zi. Imobilul situat pe Bd. Poligrafiei nr. 4, cu o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp, se pretează a fi utilizat de unități de învățământ în care studiul se poate face individual.

Proiectul “Școlii Regale” a demarat la începutul acestui an

În data de 23 martie 2021, Consiliul Local Sector 1 a adoptat o hotărâre prin care se solicita acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bd. Poligrafiei nr. 4 de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1.

Potrivit acestei hotărâri, primarul Sectorului 1 a fost mandatat să preia imobilul în numele Consiliului Local, prin proces verbal de predare-primire încheiat cu Administrația Domeniului Public. Totodată, acesta a fost mandatat să întreprindă toate demersurile necesare în vederea obținerii avizelor pentru înființarea unității de învățământ „Școala Regală”.

La cererea consilierilor locali ai Sectorului 1, Consilul General al Municipiului București a aprobat, în ședința din 29 iunie 2021, cu 31 de voturi pentru, 10 împotrivă și 7 abțineri, schimbarea destinației imobilului din Bd. Poligrafiei nr. 4 din imobil destinat activităților specifice administrației publice locale în imobil pentru desfășurare de activități școlare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati