A fost lansată aplicația mobilă Ghișeul.ro. Românii vor putea plăti mai ușor taxele, impozitele sau amenzile – VIDEO

​Ghiseul.ro, sistemul oficial de plăți online cu cardul al statului, are începând din această săptămână și aplicație mobilă, astfel că românii vor putea plăti mai ușor de pe telefon taxele, impozitele locale, parcarile de reședință ori amenzile.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) și Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au organizat joi o conferință de presă comună pe această temă.

„Subiectul principal este lansarea aplicației Ghiseul.ro. Suntem mândri că am ajuns în punctul în care putem prezenta românilor o aplicație simplă, ușor de folosit, o aplicație care este menită să le ușureze viața”, a precizat ministrul Sebastian Burduja.

  • ”Orice român care va descărca aplicația va descoperi că este mult mai ușot să plătești din câteva click-uri taxe și imozite locale sau amenzi, decât să stai la coadă să aștepți rândul la ghișeu”, a completat acesta.

 

Aplicaţia poate fi descărcată atât pe telefoanele cu sistem de operare Android, cât şi iOS. Sunt peste 400 de tipuri de servicii publice, taxe şi impozite care pot fi plătite prin aplicaţie, furnizate de peste 1.300 de instituţii şi autorităţi.

Autorităţile garantează că în perioada următoare aplicaţia va primi mai multe update-uri, astfel încât să putem plăti şi rovigneta sau să ne putem descărca şi cazierul judiciar.

”Prioritatea mea de la începutul mandatului a fost să facem viața românilor mai ușoară, în câteva zile vom adăuga o funcționalitate importantă, eliberarea online a cazierului judiciar”, a explicat ministrul.

Potrivit sursei citate, cazierul judiciar online va fi introdus până la 1 februarie, însă acesta va putea fi descărcat, în primă fază, doar de pe site.

În prezent, platforma Ghişeul.ro este folosită de aproape un milion şi jumătate de oameni, iar rata de creștere a utilizatorilor a crescut în 2022 cu peste 350.000, a explicat ministrul Burduja. De la 1 ianuarie, peste 65.000 de conturi noi au fost făcute, adică 3.000 în fiecare zi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati