A fost lansată platforma națională de informare #ROVACCINARE. Totul despre vaccinarea împotriva COVID-19 în România

A fost lansată platforma națională #ROVACCINARE, care cuprinde informații detaliate despre vaccinarea împotriva infecției cu SARS-CoV-2, noul tip de coronavirus care provoacă boala COVID-19.

Platforma pune la dispoziția publicului larg informații oficiale despre vaccinurile candidate anti-COVID-19 și despre procesul de vaccinare în România, grupurile prioritare pentru vaccinare și motivele pentru care ar trebui să ne vaccinăm împotriva SARS-CoV-2.

De asemenea, pe site-ul dedicat vaccinare-covid.gov.ro se regăsesc întrebări frecvente și răspunsuri privind vaccinul împotriva noului coronavirus, precum și informații înșelătoare despre vaccinul anti-COVID lămurite de specialiști.  

Principiile asumate pentru campania de comunicare și informare sunt transparența și onestitatea

„Ne dorim prin intermediul platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 să oferim o sursă oficială de răspuns la principalele întrebări pe care multe persoane, în mod justificat, le au referitor la tot ce înseamnă vaccinarea ca măsură specifică, sigură, rapidă și eficientă de limitare a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, de reducere a morbidității și mortalității prin COVID-19, de control al pandemiei și în ultimă instanță de revenire la normalitate.

Această platformă este dinamică, în permanență actuală și pliată pe nevoia de informare a populației, indiferent de categoria socioprofesională de care am vorbi. De asemenea, după începerea efectivă a campaniei de vaccinare, pe această platformă se vor prezenta cele mai importante date legate de activitatea centrelor de vaccinare, numărul persoanelor vaccinate în fiecare etapă, dar și rata eventualelor reacții adverse postvaccinale raportate.

Principiile asumate pentru campania de comunicare și informare sunt transparența și onestitatea”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță, Șef de lucrări, medic primar Boli infecțioase și coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati