A fost montat noul gazon de pe Arena Naţională

Primăria Municipiului Bucureşti a finalizat operaţiunile de schimbare a gazonului de pe Arena Naţională, în vedere găzduirii celor 4 meciuri din Campionatul Euro 2020 din această vară.

Vechea suprafaţă de joc a fost înlocuită cu un gazon hibrid (natural şi sintetic).

Operaţiunile de montare a noului gazon au durat aproximativ 2 săptămâni şi au costat circa 2.2 milioane de lei, fără TVA (procurare, montare, asigurare servicii mentenaţă).

Producția de gazon hybrid a fost realizată la o pepinieră localizata în Cusago – Italia, conform protocoalelor de cultivare recomandate de ghidul USGA şi FIFA pentru cultivarea gazonului destinat terenurilor sportive. Cultivarea a urmat un program ecologic care presupune utilizarea de produse biologice, astfel încât să reducă cât mai mult utilizarea pesticidelor chimice.

Livrarea gazonului a fost realizată în camioane frigorifice pentru reducerea, pe cat posibil, a condițiilor de stres după recoltare pe durata transportului pe ruta Milano-Bucureşti.

Pentru organizareaEuro 2020, pe lângă schimbarea gazonului, Primăria Capitalei mai realizează, la Arena Naţională, o serie de investiţii necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a evenimentului.

Astfel, până în prezent, au fost înlocuite aproximativ 10.000 de scaune, a fost proiectat şi înfiinţat un Centru Media EURO 2020, a fost înlocuit sistemul de control acces prin montarea de turnicheţi noi, s-au modernizat sistemele de supraveghere video şi s-a realizat unui sistem Voce date hardware Arena Euro 2020.

Au mai rămas de finalizat: modernizarea sistemelor de informare spectatori şi lucrările de reparaţii şi renovări.

De asemenea, în perioada următoare va fi realizată şi modernizarea nocturnei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati