A fost montată prima ghenă îngropată din Sectorul 6

Primăria Sectorului 6 a anunțat că a fost instalată prima ghenă îngropată pe Aleea Săndulești.

Acesta este primul container în care locuitorii din București pot arunca gunoiul în patru categorii distincte, adică hârtie/carton, rezidual, biodegradabil și plastic/metal.

„Avem montată prima ghenă subterană!

Se află pe Aleea Săndulești. Este și prima din #București unde se vor colecta deșeuri pe 4 fracții: hârtie/carton, rezidual, biodegradabil, plastic/metal”, a precizat sursa citată.

Reamintim că Primăria Sectorului 6 plănuiește să monteze 886 de puncte de pre-colectare a deșeurilor în Sectorul 6, dintre care 743 de puncte subterane de pre-colectare a deșeurilor în zonele rezidențiale, prevăzute cu 4 fracții de colectare și 143 de puncte supraterane de pre-colectare a deșeurilor în zonele rezidențiale, prevăzute cu 4 fracții de colectare.

De asemenea, Primăria Sectorului 6 a anunțat că va instala:

  • 8.645 de pubele cu o capacitate de 120 litri pentru colectarea biodeșeurilor în zonele de case;
  • 12 pubele cu o capacitate de 1100 litri pentru colectarea deșeurilor din sticlă, care vor fi amplasate în punctele de colectare existente și vor servi zonele de case.

Administrația locală a subliniat că alegerea locațiilor pentru aceste ghenă s-a bazat pe mai multe criterii, printre care numărul de locuitori deserviți, accesibilitatea pentru cetățeni, protejarea spațiilor verzi, validarea locațiilor de către furnizorii de utilități și accesibilitatea ușoară pentru vehiculele de colectare a deșeurilor.

De asemenea, s-a creat o hartă a ghenelor îngropate, iar până în prezent au fost începute lucrările pentru primele 62 de platforme.

Primăria Sectorului 6 estimează că lucrările de instalare a tuturor celor 886 de ghenă în sector se vor încheia până la sfârșitul acestui an.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati