A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate privind construcția Nodului Intermodal București-Ilfov

Președinte Consiliului Județean Ilfov Marian Petrache a semnat vineri contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate privind construcția Nodului Intermodal București-Ilfov.  

președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian PetracheÎn prima fază va fi făcut acest studiu, urmând ca în toamna anului viitor să începem proiectarea executiei. Nodul intermodal face legătura cu Otopeni, Bucuresti- Brașov și viitoarea autostradă A0, care va înconjura capitala. Toată dezvoltarea de aici ne va lega de portul Constanța, sperăm să fie o trambulină pentru marfurile din Constanța. Vom aveam două zone, zona de schimb și zona logistică. Nodul intermodal este estimat la 100 – 150 de milioane de euro. Sperăm să găsim finanțare europeană ”, a spus președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache.

Studiul de fezabilitate va fi realizat de TPF Inginerie S.R.L, iar valoarea contractului este de 3.582.650,09 lei, fără TVA. Directorul firmei care a câștigat licitația, Marian Ion Constantinescu, a precizat că “obiectivul principal este de a întocmi o documenție în vederea obținerii finanțării. În prima etapă, va trebui să actualizam studiul de prefezabilitate, apoi avem de obținut certificatul de urbanism, avizele, care sunt consumatoare de timp, apoi studiul de fezabilitate propriu zis, care va da soluțiile tehnice.

Nodul Intermodal va fi amplasat la Moara Vlăsiei.

Ca și implicare din partea primăriei, noi am pus la dispozitie 110 hectare. Le-am păstrat cu mare greutate. Suntem în zonă de dezvoltare și am simtit o oarecare dezvoltare de tip rezidențial. Noi vizăm o dezvoltare pe acest segment de comerț, servicii și mica industrie.”, a spus Andrei Filip, primarul din Moara-Vlăsiei.

Un nod intermodal este un punct de intersecție între mai multe tipuri de transport. La Moara Vlăsiei, având în vedere apropierea de aeroportul Otopeni, se vor intersecta transportul aerian, rutier și feroviar.

Nodul Intermodal București Ilfov va cuprinde: două terminale cargo (feroviar și rutier), un parc logistic (spații pentru depozitarea mărfurilor) și posibil stație CFR pentru călători (în cazul în care terminalul nu va fi făcut în aeroport).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati