A început a-III-a ediţie a Şcolii Internaţionale de Vară a Universităţii Politehnica din Bucureşti

Cea de-a-III-a ediţie a Şcolii Internaţionale de Vară a Universităţii Politehnica din Bucureşti in parteneriat cu Grupul INSA din Franţa şi-a deschis astăzi porţile. Proiectul, care face parte din programul de internaţionalizare a UPB, se adresează studenţilor români şi francezi din învăţământul superior tehnic şi se derulează în perioada 23-29 august, având ca temă principală problematica dezvoltării sustenabile a oraşelor inteligente.
Pentru cei 30 de studenţi prezenţi anul acesta la Şcoala de Vară Universitatea Politehnica din Bucureşti a pregătit o serie de programe educaţionale transpuse în cursuri şi ateliere de lucru tematice, precum şi unele activităţi extracurriulare, precum un scurt tur turistic, care include şi vizitarea Castelului Bran.

„Dacă anul trecut condiţiile pandemice generate de virusul SARS CoV 2 au blocat desfăşurarea acestei acţiuni interuniversitare în format fizic, anul acesta am reuşit să organizăm Şcoala Internaţională de Vară în format classic/tradiţional, dar cu respectarea tuturor restricţiilor şi măsurilor impuse de pandemia de COVID-19”, a declarat Prof. dr. ing. Horia Necula, prorector al Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Acesta a ţinut să sublinieze faptul că „în viitor ne dorim deschiderea acestui proiect la o scară internaţională mai mare, ţinând cont de faptul că a existat întotdeauna un interes deosebit al studenţilor pentru acest gen de acţiuni, pe problematici actuale la nivelul comunităţii internaţionale. Participarea din acest an a fost limitată de contextul epidemiolog actual. Am remarcat, atât dorinţa studenţilor de a fi parte în acest proiect inter-universitar tematic, cât şi interesul tot mai mare al tinerilor faţă de temele propuse, în special pentru viitorul dezvoltării oraşelor inteligente”.

La finalul Şcolii Internaţionale de Vară, Universitatea Politehnica din Bucureşti împreună cu partenerul său INSA Group vor acorda, fiecărui student implicat, o diplomă de participare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati