A început admiterea la Politehnica din București. Media concurenței este de 2 pe loc, dar sunt facultăți cu 4-5 pe loc

Astăzi au început examenele de admitere la facultăţile din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti. Media concurenței este de 2 pe loc, dar sunt facultăți cu 4-5 pe loc, potrivit stiri.tvr.ro.

Sunt 4.700 de locuri bugetate la Universitatea Politehnică din București, la toate cele 15 facultăți, arată sursa citată.

”N-am schimbat metodologia pentru anii trecuți, continuăm să dăm probe scrise pentru marea majoritate a programelor. Mulți dintre candidați au ales anul acesta, ca a doua probă, Informatica, alături de Matematică sau alte opțiuni. Până acum era Fizica. Așteptăm rezultate foarte bune, pentru că mulți dintre candidații noștri vin dintre cei care au obținut rezultate foarte bune la Bacalaureat.

Cea mai mare concurență este de 4-5 pe loc la Facultatea de Automatizări și Calculatoare, apoi la Facultatea de Electronică, la cea de Inginerie în Limbi Străine.

Politehnica rămâne opțiunea nr. 1 în inginerie în România. Continuăm să oferim locuri de muncă absolvenților noștri, anul acesta avem o oferta de 25.000 de locuri de muncă unei generații de circa 3.700 de absolvenți.”, a declarat prof. univ. dr Mihnea Costoiu, rectorul Universității.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati