A început asfaltarea Pasajului Doamna Ghica

1
306

Au început lucrările pentru așternerea primului strat de asfalt pe Pasajul Doamna Ghica din sectorul 2 al Capitalei, a anunțat marți, viceprimarul Stelian Bujduveanu, potrivit economedia.ro.

Pasajul de la Doamna Ghica, la intersecția șoselei Colentina cu strada Doamna Ghica (legătura Pantelimon-Pipera-A3) este în etapa finală de execuție și urmează să fie deschis circulației în primele zile din septembrie, până la aglomerația așteptată odată cu noul an școlar, dădea asigurări, pe 10 iulie, la ultima verificare a șantierului, Primarul General, Nicușor Dan.

După finalizarea lucrărilor de asfaltare urmează montarea sistemului de iluminat, amplasarea separatoarelor de sens și apoi testele de rezistență, explică Bujduveanu : ,,A început asfaltarea Pasajului Doamna Ghica ! Una dintre cele mai mari lucrări de infrastructură din Capitală, Pasajul Dna Ghica, se apropie de finalizare. După turnarea (n.r așternerea) straturilor de asfalt, urmează:
-realizarea marcajelor rutiere,
–lucrările de iluminat,
–amplasarea separatoarelor de sens,
–testele de rezistență și recepția pasajului.” -Stelian Bujduveanu.
Lucrările la Pasajul Doamna Ghica au început în toamna anului 2019 (în administrația Gabriela Firea), însă lucrările s-au oprit în 2020 în lipsa finanțării. La începutul anului 2022, la a treia licitație, PMB a semnat cu o firmă din Italia contractul pentru tablierul metalic, cea mai importantă componentă a podului de aprox. 120 de milioane lei.
Pasajul de la Doamna Ghica și modernizarea bulev. prelungirea Ghencea sunt singurele mari șantiere rutiere pe care PMB le derulează în București (în regie proprie cu Trustul de Clădiri Metropolitane, firma proprie de construcții).
În august-septembrie ar urma să fie inaugurat și pasajul de la Metalurgiei pe care îl construiește Primăria sectorului 4.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.