A început curățenia de primăvară în Sectorul 1

Primăria Sectorului 1 a demarat, la sfârșitul săptămânii trecute, campania de curățenie de primăvară. În cadrul acestui program, sunt spălate și măturate toate arterele și trotuarele din Sectorul 1. Pe timpul zilei sunt folosite cisterne cu apă și detergent ecologic-  realizat din substanțe naturale cu un impact minim asupra mediului înconjurător și care nu face spumă reziduală, iar noaptea sunt periate și spălate mecanizat străzile și trotuarele cu utilaje specializate.

Edilul Clotilde Armand a cerut operatorului de salubritate să suplimenteze numărul de utilaje și echipele de lucrători pentru a cuprinde în program toate cele 1.184 de artere din Sectorul 1. Pentru străzile înguste sunt mobilizate două utilaje de mici dimensiuni care pot spăla mecanizat.

”Este pentru prima dată când se vor spăla efectiv toate străzile din comunitatea noastră. Așa se face corect și profesionist curățenie într-o metropolă europeană. Cum s-a întâmplat în fiecare an în mandatul meu, campania de curățenie nu se va desfășura doar pe hârtie. Am cerut Poliției Locale Sector 1 să monitorizeze strict modul în care firma de salubrizare își face treaba și dacă respectă obligațiile asumate. Noi achităm  doar prestațiile care sunt realizate în mod real. Am stopat risipa banului public și avem grijă de modul în care este utilizat bugetul Sectorului 1”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Până în prezent, echipele companiei de curățenie au intrat pe mai multe străzi adiacente din zona Șoselelor Chitila,  București-Târgoviște și Gheorghe Ionescu-Sisești, precum și pe artere din cartierele Pajura și Bucureștii Noi.

Curățenia de primăvară durează până pe 28 aprilie 2024. Pentru sugestii sau sesizări, au fost puse la dispoziția locuitorilor Sectorului 1 contactele Poliției Locale: telefon  021.9540, apelabil 24/7, sau direct pe WhatsApp- 0745093940.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati