A început ediţia 2021 a cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict – organizat de MApN

Cursul pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, ediţia 2021, se desfăşoară în perioada 19-25 septembrie, la Târgu-Mureș și în alte obiective ale MApN, şi este organizat de Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale, cu sprijinul Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale, Statului Major al Forțelor Terestre și Statului Major al Forțelor Aeriene, se precizează într-un comunicat de presă al MApN.

Conform aceleiași surse, cei 18 jurnaliști care participă la curs vor dobândi în cadrul celor două module –  teoretic şi practic – noțiuni privind procedurile de acreditare şi de lucru ale jurnaliştilor pe timpul operaţiilor militare, regulile de siguranţă şi protecţie în zonele de conflict, precum și cele privind acordarea primului ajutor.

Curs Corespondenti de razboi MApN”De asemenea, reprezentanților mass-media le vor fi prezentate aspecte privind securitatea operaţională și riscurile în teatrele de operații.

În perioada cursului, jurnaliștii se vor familiariza cu tehnica de luptă şi echipamentul din dotarea unor structuri militare din Armata României care au participat la misiuni în teatrele de operaţii, precum și cu mijloacele de protecţie chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN).

Totodată, cursanților li se vor prezenta tehnici de supravieţuire, modul de executare a unei misiuni într-o zonă de operaţii și vor lua parte la trageri demonstrative cu armamentul de infanterie.

Cursul, aflat la cea de-a 17-a ediţie, a pregătit, din anul 2004 şi până în prezent, 298 de jurnalişti (316 cu cei din această ediție).”, mai transmite MApN în comunicatul de presă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati