A început încărcarea cardurilor de alimente cu o nouă tranșă de 250 lei

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, anunță că începând de luni, 15 aprilie, cardurile pentru alimente vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei.

Românii cu venituri reduse primesc şi în 2024 bani pentru achiziționarea de produse alimentare și mese calde, în cadrul programului „Sprijin pentru România”.

În total, se dau 1.500 de lei pe an, bani care pot fi folosiți pentru a cumpăra doar alimente sau pentru a plăti mese calde la cantine sau restaurante.

Persoanele cu venituri reduse ce fac parte din categoriile sociale vulnerabile (pensionari, etc.) primesc o dată la două luni, câte 250 de lei pentru a-şi cumpăra alimente de bază.

2,6 milioane de români primesc de astăzi banii pe cardul de alimente. Procesul durează 10 zile

Astfel, pentru anul 2024, calendarul acordării celor șase tranșe de câte 250 de lei va fi următorul: februarie, aprilie, iunie, august, octombrie, decembrie.

Când intră banii pe cardurile pentru alimente în aprilie. Potrivit anunţului făcut de Adrian Câciu, procesul de încărcare a cardurilor se va desfășura în perioada 15-25 aprilie 2024.

„Începe încărcarea cardurilor de alimente (tichete sociale) cu o nouă tranşă de 250 lei pentru un număr de aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili.

Procesul de încărcare a cardurilor se va desfăşura în perioada 15-25 aprilie 2024”, a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.

Categoriile eligibile să primească banii

Beneficiarii acestui sprijin acordat de Guvernul României sunt:
– persoanele – copii şi adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;
– familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
– familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;
– pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
– persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.
Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde, arată sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati