A început recenzarea în șapte stații de metrou din București

În această dimineață, la ora 09:00, a început recenzarea în cele șapte stații de metrou din București: Favorit, Râul Doamnei, Valea Ialomiței, Brâncuși, Lujerului, Gorjului și Politehnica, potrivit antena3.ro.

În acest moment, Sectorul 6 are 91 de recenzori la cele 30 de puncte fixe.

Sectorul 6 deschide cele mai multe puncte fixe de recenzare din București

30 de puncte fixe de recenzare vor fi deschise azi și mâine, în Sectorul 6. Acestea vor fi amenajate în școli, instituții publice, spații ale administrației locale, dar și în stații de metrou, cu sprijinul acordat de Metrorex.

Recensământul Populației și Locuințelor 2021 se apropie de final, iar în Capitală doar puțin peste 50% din locuitori erau recenzați, la începutul lunii iulie. Astfel, INS a cerut sprijinul primăriilor pentru a organiza puncte fixe de recenzare, unde să vină toți cei care nu au primit acasă vizita recenzorului.

În Sectorul 6, au fost deschise opt astfel de puncte fixe, cu 26 de recenzori. Din păcate, nu au putut face față valului de oameni, s-au format cozi, iar timpul de așteptare a devenit prea mare.

Condiții decente și timp redus de așteptare

Pentru a evita acest disconfort, Primăria Sectorului 6 a apelat la recenzori voluntari, a identificat noi locații, astfel că azi și mâine va deschide încă 22 de puncte fixe, pe lângă cele opt deja existente, unde vor fi aproximativ 70 de recenzori.

”30 de centre, puncte fixe de recenzare! În școli, la metrou, în parcuri, acolo unde va este la îndemână, aproape de dumneavoastră. Deși am fost mereu Sectorul care a deschis cele mai multe centre fixe de recenzare, nu ne-am așteptat la acest flux mare de oameni. Văzând că oamenii vin în continuare în număr mare, ne-am mobilizat peste weekend și astăzi deschidem centre noi, acum vom avea 30. Cu scaune, umbră, apă rece”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Acestea sunt distribuite uniform pe raza Sectorului 6, în zone intens tranzitate unde se pot asigura condiții decente de așteptare, cu umbră, răcoare, scaune, toalete.

Toate punctele vor avea un program fix, zilnic, între orele 9.00 și 21.00, inclusiv în weekend. Doar azi 18 iulie, unele locații vor fi deschise de la ora 13.00, după ce noii recenzori vor primi tabletele de la INS.

De asemenea, punctele din stațiile de metrou se amenajează azi și se vor deschide mâine la prima oră, cu sprijinul reprezentanților Metrorex, și vor funcționa până la finalul Recensământului în intervalul orar 9.00-21.00.

“Având în vedere că metroul este una dintre principalele soluții de transport pentru București, Metrorex vine în sprijinul publicului călător și oferă sprijin pentru recenzare. La solicitarea Primăriei Sectorului 6, punem la dispoziție spații pentru recenzare în Sectorul 6, în următoarele stații: Favorit, Valea Ialomiței, Brâncuși, Râul Doamnei, Politehnică, Lujerului și Gorjului ”, a declarat Mariana Miclăuș, director general Metrorex.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati