A început ridicarea maşinilor parcate ilegal în Sectorul 1. Cât plătesc șoferii pentru a-și recupera autoturismul

Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1 a început, marţi, ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, a anunţat primarul de sector, Clotilde Armand.

„Atenție, șoferi! De astăzi ridicăm mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1”, a precizat primarul Sectorului 1 pe Facebook.

Potrivit sursei citate, este vorba despre autoturisme staţionate neregulamentar pe treceri de pietoni, pe spaţii verzi, care blochează accesul în parcările de reşedinţă, staţionate pe trotuar fără a asigura limita de un metru lăţime pentru pietoni, pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în instituţii publice: spitale, şcoli şi sedii administrative, pe piste de biciclete special amenajate, etc.

Potrivit primarului, Poliţia Locală Sector 1 constată contravenţiile şi aplică sancţiunile, iar ADP Sector 1 ridică, transportă şi depozitează autoturismele. Clotilde Armand a precizat că vehiculele ridicate sunt depozitate în spaţiul special amenajat la sediul din şoseaua Odăi nr. 3-5.

Cât plătesc șoferii pentru a-și recupera autoturismul

Restituirea vehiculelor se va face numai proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal al acestuia şi doar după întocmirea procesului-verbal de contravenţie de către poliţistul local şi achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare/înregistrare în original sau al oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului/rulotei/remorcii şi a unui act de identitate al solicitantului.

– Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, şi 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

– Tarifele de transport sunt: 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, şi 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

– Tarifele de depozitare sunt: 75 de lei în primele 24 de ore, şi 25 de lei/zi după intervalul de 24 de ore.

Pentru mai multe informaţii, proprietarii vehiculelor ridicate pot contacta dispeceratul Poliţiei Locale Sector 1- 021/9540 sau e-mail: ridicariauto@adp-sector1.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati