A început testarea poliţiştilor locali din Sectorul 6, în contextul reorganizării instituţiei

Primăria Sectorului 6 a anunţat, marţi, că a început testarea a 173 de poliţişti locali, în contextul în care urmează să fie reduse 90 de posturi.

„Poliţia Locală Sector 6 se află în plin proces de reformare, astfel că mai multe funcţii de poliţişti locali au fost afectate odată cu noua organigramă, care va intra în vigoare de la începutul anului 2022. Este vorba despre 397 de posturi (funcţii publice) din care vor rămâne 307”, potrivit unui comunicat de presă.

În ce constă examenul – Subiecte diferite pentru fiecare serie

Testarea a început luni şi se va termina miercuri. Zilnic au loc câte trei serii de examen pentru a respecta distanţarea fizică impusă de măsurile sanitare. Pentru fiecare serie au fost întocmite subiecte diferite de către comisia de testare, toate având acelaşi grad de dificultate.

Sunt cinci întrebări grilă şi un punct de sinteză la care poliţiştii sunt puşi să explice în scris cum se poate rezolva speţa prezentată. Comisia de testare punctează atât înţelegerea textului, modul de exprimare, de scriere, dar şi modalitatea de a acţiona în cadrul speţei respective.

Cei 173 de participaţi sunt lăsaţi să consulte legislaţia în timpul examenului, însă nu au voie să intre în sală cu telefoane mobile. Luni au fost testaţi 63 de poliţişti, în câte trei serii, toţi de la Ordine Publică, Circulaţie şi Dispecerat, cu studii medii, marţi – 53 de la Ordine Publică, cu studii superioare, iar miercuri urmează să intre la examen alţi 57 (Ordine Publică, Asistenţi şi de la Direcţia Inspecţie).

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 6, posturile au fost reduse analizând atribuţiile şi structura de personal pe fiecare departament în parte. Reducerile au fost efectuate unde s-a considerat că numărul de angajaţi este mai mare decât necesarul. În schimb, au fost păstrate posturile la departamentele unde s-a apreciat că personalul este suficient. S-au înregistrat şi situaţii în care s-au tăiat posturi, dar angajaţii au plecat la alte instituţii ori sau s-au pensionat şi atunci nu a mai fost nevoie de testare, au precizat sursele citate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati