A început votul pentru alegerea președintelui USR PLUS

Începând de miercuri, 15 septembrie, membrii USR PLUS votează noul președinte al partidului rezultat în urma fuziunii dintre USR și PLUS.

Votul se desfășoară online, prin intermediul unei platformei securizate, în două tururi, dacă niciunul dintre candidați nu reușește să obțină peste 50% din voturi în primul tur.

Turul 1 – start vot 15.sep. 10:00 am, stop vot: 22.sep. 10:00 am

Turul 2 – start vot: 23.sep. 10:00 am, stop vot: 30.sep. 10:00 am

Aproximativ 50.000 de membri vor vota noul președinte USR PLUS. În competiția internă s-au înscris trei candidați: Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău.

Rezultatul votului online va fi validat de congresul USR PLUS care are loc în weekendul 2-3 octombrie, la Romexpo, în București. În cadrul congresului, delegați ai filialelor din toată țara vor alege și membrii Biroul Național al USR PLUS care asigură conducerea executivă a partidului alături de președinte.

În luna mai 2021, USR și PLUS au fuzionat după ce în ultimii ani cele două partide conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș au participat ca o alianță la toate scrutinele electorale: alegeri europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare.

Conducerea partidului este asigurată de cei doi copreședinți Dan Barna și Dacian Cioloș și de Biroul Național Reunit format din liderii liderii USR PLUS.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati