A murit cântăreaţa irlandeză Sinead O’Connor

Sinead O’Connor, legendă a muzicii irlandeze, a murit marţi la vârsta de 56 de ani, după ce ani de zile s-a luptat cu probleme de sănătate mintală, iar în urmă cu un an şi jumătate a trecut prin moartea fiului său de 17 ani, relatează The Daily Mail.

Cântăreaţa irlandeză a devenit celebră în întreaga lume în 1990, datorită coverului său sfâşietor al piesei „Nothing Compares 2 U” a lui Prince, scrie news.ro.

Mamă a patru copii, Sinead O’Connor a trecut în urmă cu un an şi jumătate prin decesul fiului ei Shane, în vârstă de 17 ani, care s-a sinucis în ianuarie 2022, după ce a fugit din clinica unde era sub supraveghere pentru tentative de suicid.

Muziciana, care şi-a schimbat numele în Shuhada’ Sadaqat în 2018, când s-a convertit la islam, a spus la acea vreme că băiatul era „lumina vieţii ei”.

O’Connor – care a avut un palmares de zece albume, iar Nothing Compares 2 U a fost single-ul nr. 1 pe plan mondial în Billboard Music Awards în 1990 – a primit, anterior, în acest an premiul inaugural pentru album clasic irlandez – Classic Irish Album – în cadrul galei RTE Choice Music Awards.

În iunie 2021, Sinead O’Connor a anunţat că renunţă la turnee şi că se retrage din industria muzicală, confirmând, totodată, că albumul de studio, „No Veteran Dies Alone”, este ultimul, conform site-ului contactmusic.com. Artista a scris, în câteva mesaje publicate pe reţeaua Twitter, că renunţă la industria muzicală deoarece se simte „obosită”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati