A murit George Nicolescu, cântărețul orb, cunoscut pentru șlagărul „Eternitate” – VIDEO

George Nicolescu, celebrul cântăreț orb care ne-a dăruit șlagărul „Eternitate”, s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani. Anunțul trist a fost făcut chiar de Andrei Păunescu.

La doar 74 de ani, George Nicolescu a intrat în eternitate. „Eternitate” este şi cel mai cunoscut şlagăr al artistului, lansat în anul 1972.

Vestea tristă a fost anunţată de Andrei Păunescu, coleg de breaslă cu George Nicolescu.

„S-a stins GEORGE NICOLESCU. Familia rămasă aici mi-a permis să vă dau vestea. Abia împlinise 74 de ani pe 12 martie. „Viața noastră unde e, viața noastră ce-ați făcut cu ea?”, a scris fiul lui Păunescu pe rețelele sociale, alături de o imagine alb negru cu artistul pe scenă.

George Nicolescu a decedat în cursul zilei de marti, după ce fusese operat vinerea trecută, notează Antena3 CNN.

Intervenția chirurgicală a decurs bine, tumoarea pe care a avut-o pe ficat fiindu-i îndepărtată. După operație însă, a făcut bronhopneumonie și a fost mutat la terapie intensivă, acolo unde, în cele din urmă, corpul lui a cedat.

Solistul de muzică uşoară George Nicolescu s-a născut, la 12 martie 1950, la Ploieşti, judeţul Prahova.

Chiar dacă a fost orb din naltere, defectul său de vedere nu l-a împiedicat să meargă la şcoală. Astfel, el a făcut Şcoala din Bucureşti pentru pacienţii cu ambliopie (1957-1959), apoi gimnaziul şi liceul (1960-1968) la Şcoala Pentru Orbi din Cluj (1968-1972), potrivit Agerpres.

În 1970 câştigă premiul I la Festivalul Tinereţe pe portativ, la Cluj. Începe colaborarea cu compozitorul George Grigoriu. În 1973 îi apare primul şlagăr, Eternitate, iar în 1974 pe un disc mic, intitulat Şi cântau mandolinele, patru şlagăre de George Grigoriu.

A urmat Facultatea de Limbi Romanice, secţia Franceză-Română, iar în 1977 a început să predea franceza la o şcoală de nevăzători din Buzău, unde a rămas până în 1985. A cântat între timp la Cenaclul ‘Flacăra’, apoi, din 1985, a fost solist vocal al Casei Tineretului din Buzău. După 1989, a făcut parte, pentru o scurtă perioadă (martie-noiembrie 1990), din trupa de cântăreţi nevăzători ‘Optimiştii’.

Din discografia sa mai menţionăm: Ordinea de zi (1984) şi Prefă-te inimă în stea (1989). S-a pensionat în 1992, de atunci participând ocazional la unele spectacole. În 2002 a revenit în topuri, printr-o colaborare cu trupa Unu la single-ul Cântec pentru sănătatea ierbii. De asemenea, el a cântat cu Jorge melodia Îndrăgostit. În decembrie 2007, apare albumul Muzică uşoară…lăutărească, în care cântă împreună cu muzicieni celebri ca Dan Spătaru, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanţu şi Corina Chiriac.

Sursă foto: Facebook / Andrei Paunescu 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati