A murit interpretul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian

Interpretul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit. Artistul era internat la terapie intensivă la Spitalul de Urgență Reșița, după ce i s-ar fi făcut rău în timp ce se afla în tratament post Covid la o clinică privată din Caraș Severin. Potrivit directorul medical SJU Reșița, artistul a ajuns la spital ”cu stare septică”, transmite observatornews.ro.

Potrivit directorului medical SJU Reșița, starea de sănătate a lui Petrică Mîțu Stoian nu era bună, solicitarea la ambulanță fiind făcută pentru tuse cu sânge.

”Starea de sănătate nu e una foarte bună, s-a făcut solicitare la ambulanță pentru tuse cu sânge. Are o fibrilație atrială cronică cu un ritm rapid, este pe anticoagulant. Din nu știu ce motive dozajul cu anticoagulant nu s-a făcut cum trebuie și este supradozat. Este post covid, are o bronhopneumonie post covid și cu stare septica. În momentul de față este la ATI”, a spus medicul Cosmin Librimir, director medical SJU Reșița, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

S-a încercat transferul său la Craiova, însă nu erau locuri disponibile la spital așa că a rămas internat la spitalul din Reșița.

Medicul a spus că s-a încercat conectarea lui Petrică Mîțu Stoian la o mască de oxigen, însă nu a suportat-o, așa că a fost intubat.

Întrebat dacă Petrică Mîțu Stoian ar fi fost vaccinat împotriva Covid, medicul Cosmin Librimir a răspuns: ”Din ce știu eu era vaccinat. Cred ca da”. Surse Observator spun că doctorii nu au acte doveditoare, dar familia ar fi zis ca Petrică Mîțu Stoian era vaccinat.

Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna – Plaiul Cloșanilor, din județul Mehedinți. După ce și-a făcut debutul la cunoscuta emisiune Tezaur Folcloric, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu, Petrică Mițu Stoian a participat la numeroase festivaluri de folclor si a luat numeroase premii.

Din anul 1995, Petrică Mîțu Stoian era angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu. Cântecele sale sunt adresate omului de rând, sunt cântece de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormantare, și doine populare transmise din generație în generație.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati