A murit un fost director adjunct al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES

Paraschiv Marcu, fost director general adjunct al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, a încetat din viaţă pe 2 mai.

Paraschiv Marcu s-a născut la 24 septembrie 1945, în localitatea Singureni, judeţul Giurgiu, şi a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti.

A lucrat la AGERPRES începând cu 1 ianuarie 1978, având, pe parcursul anilor, funcţiile de comentator politic, redactor şef, secretar general de agenţie, iar din 15 februarie 1999, director general adjunct, până la data pensionării, 1 iunie 2009. A murit la data de 2 mai 2023, la Bucureşti.

În perioada mandatului de director adjunct editorial, Paraschiv Marcu a transmis mai departe, cu diplomaţie şi blândeţe, meseria de jurnalist de presă de agenţie şi a încurajat neîncetat tinerii jurnalişti care au venit în acea perioadă în număr mare în AGERPRES. A fost un om modest, discret, mereu gata să spună o vorbă bună şi mai ales să-i ajute pe cei aflaţi în nevoie, un bun organizator, un şef mereu alături de oameni şi, nu în ultimul rând, un profesionist.

Colegii din Agenţia Naţională de Presă AGERPRES îşi exprimă regretele pentru pierderea suferită şi transmit sincere condoleanţe familiei.

Trupul neînsufleţit a fost depus miercuri, 3 mai, la capela Cimitirului Militari de pe Bd. Uverturii (în vecinătatea teatrului Masca), iar slujba de înmormântare va avea loc joi, 4 mai, la ora 13.00. Dumnezeu să-l odihnească în pace şi lumină!

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati