A treia ediție a Festivalului de Film Pakistanez are loc în această săptămână la Muzeul Național al Țăranului Român

Ambasada Pakistanului revine cu o nouă ediție a bine-cunoscutului Festival de Film Pakistanez la București.

Primele două ediții ale festivalului au avut loc la București înainte de pandemie și s-au bucurat de un număr uriaș de participanți.

A treia ediție a Festivalului de Film Pakistanez va avea loc între 5 și 6 octombrie 2023 la Muzeul Național al Țăranului Român.

Evenimentul va debuta oficial în data de 5 octombrie 2023, la ora 18:00, fiind ecranizate două filme pakistaneze recente, produse la Lollywood (după cum mai este cunoscută industria de film din Pakistan).

Filmele vor avea subtitrări atât în limba română, cât și în limba engleză.

Intrarea este GRATUITĂ pentru toți participanții pe durata acestor două zile.

„Lollywood-ul” este o industrie multilingvă de film care a produs mii de pelicule în mai mult de șase limbi începând din 1948.

Datorită elementelor sale unice și tehnicii moderne, Lollywood-u este una dintre cele mai importante industrii de film din Asia de Sud la momentul de față.

Astfel, Ambasada Pakistanului la București are plăcerea de a-i invita pe toți doritorii, împreună cu familiile lor, să participe la Festivalul de Film Pakistanez și să descopere adevărata esență a industriei de film din Asia de Sud și a culturii pakistaneze.

Pakistan Film Festival – Program

Superstar este un film pakistanez romantic, genul fiind drama. Povestea are la bază două personaje din lumi diferite, care pornesc în cautarea adevaratului sens al cuvantului „superstar”. Noor, o actriță care are parte de multe încercări, joacă în reclame și în piese de teatru și își dorește să ajungă cunoscută în industria filmului.

Într-o zi de filmări, îl cunoaște pe Sameer – o celebritate aflată pe culmile succesului. Sameer, odată ce o vede pe Noor, devine atras de ea. Împreună descoperă prețul successului și află că uneori ai nevoie de întuneric pentru a străluci.

  • Ecranizare: 5-6 oct. 2023, ora 18:00
  • Durata: 130 minute
  • Limba: Urdu, subtitrari in romana si engleza

Parwaaz Hai Junoon este un film romantic despre război și lupte aeriene. Filmul redă povestea de viață a unor militari din Forțele Aeriene ale Pakistanului, prezentându-le viețile, relațiile, îndatoririle și dificultățile prin care trec.

 

Filmul urmărește două fire narative, relatate atât din perspectiva trecutului, cât și a prezentului, în centru fiind povestea de dragoste dintre Sania și Hamza. De-a lungul poveștii lor de dragoste, cei doi trec prin conflicte familiale, operațiuni aeriene tactice și, în cele din urmă, tragedie.

  • Ecranizare: 5-6 oct. 2023, ora 20:30
  • Durata: 120 minute
  • Limba: Urdu, subtitrări în română și engleză

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati