A treia rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina. Care sunt pretențiile Kremlinului

După o săptămână şi jumătate de război, se aşteaptă ca Rusia şi Ucraina să se întâlnească luni pentru o a treia rundă de discuţii.

Rusia a anunțat că este pregătită să oprească operațiunile militare „într-o clipă” dacă Ucraina îndeplinește o listă de condiții, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit Reuters.

Dmitri Peskov a spus că Moscova cere Ucrainei să înceteze acțiunile militare, să-și schimbe constituția pentru a consacra neutralitatea, să recunoască Crimeea ca teritoriu rus și să recunoască republicile separatiste Donețk și Lugansk ca state independente, scrie StirileProTV.

A fost cea mai explicită expunere a Rusiei de până acum a condițiilor pe care vrea să le impună Ucrainei pentru a opri ceea ce ea numește „operațiune militară specială”, aflată acum la a 12-a zi.

Peskov a declarat pentru Reuters într-un interviu telefonic că Ucraina cunoștea condițiile. „Și li s-a spus că toate acestea pot fi oprite într-o clipă”.

”Ucraina ar respinge orice obiectiv de a intra în orice bloc”

“Chiar terminăm demilitarizarea Ucrainei. O vom termina. Dar principala condiție este ca Ucraina să își înceteze acțiunea militară. Ar trebui să-și oprească acțiunea militară și atunci nimeni nu va mai trage”, a spus el.

Pe tema neutralității, Peskov a spus: „Ar trebui să facă amendamente la constituție conform cărora Ucraina ar respinge orice obiectiv de a intra în orice bloc”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati