Abonamentele şi biletele pentru noua stagiune la Sala Radio, disponibile în perioada 19-26 septembrie

0
168

Abonamentele pentru prima parte a noii stagiuni la Sala Radio – octombrie-decembrie 2023 – vor fi disponibile în perioada 19-26 septembrie. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din 27 septembrie.

Stagiunea cu numărul 95 pe scena radioului public va debuta pe 13 octombrie cu un concert 100% Rahmaninov, o încununare a evenimentelor derulate la Sala Radio sub egida „Anului Internaţional Rahmaninov” – marcat în întreaga lume la împlinirea a 150 de ani de la naşterea compozitorului.

Printre invitaţii speciali din ţară şi din străinătate pe care îi veţi aplauda pe scena Sălii Radio se numără artişti care şi-au construit o carieră frumoasă pe marile scene ale lumii: dirijorii John Axelrod, Christopher Warren-Green, Rumon Gamba, Sascha Goetzel, Nicolae Moldoveanu, Toufic Maatouk, Finnegan Downie Dear ş.a. şi solişti ca Roman Borisov – pian, Ksenia Sidorova – acordeon, Simon Trpceski – pian, Dragos Ilie – chitară, dar şi voci precum  Liviu Holender – bariton, Lilia Istrati – mezzosoprană, Iustinian Zetea – bas. De asemenea, veţi avea prilejul reîntâlnirii cu apreciaţii solişti ai Orchestrelor şi Corurilor Radio România: violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Horia Mihail şi violoncelistul Răzvan Suma.

Publicul va asculta, între altele, în perioada octombrie-decembrie 2023, Rapsodia pe o temă de Paganini pentru pian şi orchestră şi Simfonia a 2-a de Rahmaninov, Aconcagua  – Concert pentru acordeon si orchestră – Piazzolla, Simfonia nr. 6 – Pastorala de Beethoven, Simfonia a 5-a şi Concertul în re major pentru vioară şi orchestră de Ceaikovski, Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră şi Simfonia a 2-a de Brahms, Suitele din muzica de scenă Arleziana – Bizet şi Simfonia a 9-a semnată de Mahler. Spectatorii de la Sala Radio se vor bucura şi de seri cu muzică de operă: concertul cu arii din opere „Callas 100” – în onoarea împlinirii a 100 de ani de la naşterea celebrei soprane, selecţiuni şi coruri din operele lui Richard Wagner etc.

Sub bagheta dirijoarei Simona Strungaru, Big Band-ul Radio va reveni de asemenea pe scena Sălii Radio, cu frumoase seri de jazz, cum ar fi „The Magic of… Thad Jones”  – eveniment ce aniversează 100 de ani de la naşterea muzicianului american, „The Shapes of Art” – proiect interdisciplinar ce alătură muzica şi creaţii ale designerilor români, concertul ce îl va avea invitat pe Gianni Gagliardi  – saxofon ş.a.

Pe lângă evenimentele speciale prezentate de Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio şi Big Band-ul Radio, stagiunea de concerte oferită de Radio România readuce în faţa publicului seri de folclor propuse de Orchestra de Muzică Populară Radio. Corul Academic Radio şi Corul de Copii Radio vor fi, de asemenea, aplaudate pe scena Sălii Radio.

În perioada 19-26 septembrie vor fi disponibile la vânzare abonamentele pentru primele trei luni ale stagiunii (octombrie-decembrie 2023).

Cele două formule de abonament vor cuprinde concertele Orchestrei Naţionale Radio, respectiv pe cele ale Orchestrei de Cameră Radio.

Biletele individuale pentru toate concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio vor deveni disponibile după vânzarea abonamentelor, începând de miercuri, 27 septembrie.

Preţuri abonament pentru concertele Orchestrei Naţionale Radio:

– Abonamente de acces:
– categoria I – 516  lei
– categoria a II-a –  413 lei
– categoria a III-a – 310  lei

– Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)
– categoria I redus –  310 lei
– categoria a II-a redus –248 lei

Preţuri abonament pentru concertele Orchestrei de Camera Radio:

– Abonamente de acces:
– categoria I –   240 lei
– categoria a II-a –  192 lei
– categoria a III-a –   144 lei

– Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)
– categoria I redus – 144  lei
– categoria a II-a redus –  115 lei

Biletele şi abonamentele sunt disponibile şi în sistem online – pe entertix.ro şi myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti. Abonamentele cu preţ redus se pot achiziţiona numai de la casa de bilete a Sălii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie şi a cărţii de identitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.