Absolvenții în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de şomaj

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă (AMOFM) București informează ca absolvenții instituțiilor de învățământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de șase luni.

Potrivit Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), absolvenții instituțiilor de învățământ cu vârstă minimă de 16 ani pot beneficia pe o perioada de șase luni de indemnizație de șomaj, dacă se înregistrează la agenția de ocupare a forței de muncă, în cel mult 60 de zile de la data absolvirii, în calitate de persoană care își caută de muncă.

Indemnizația de care ei pot beneficia reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare.

Indemnizația se acordă tinerilor absolvenți numai dacă aceștia se înregistrează la agenția de ocupare a forței de muncă în raza căreia își au domiciliul în maximum 60 de zile de la dată absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

Tinerii absolvenți ai unei instituții de învățământ pot primi indemnizația de șomaj după 60 de zile de la data absolvirii, în acest timp absolventul beneficiind de servicii gratuite în vederea angajării, precum informare și consiliere profesională, medierea muncii și formare profesională.

Conform Ordinului Ministerului Educaţiei nr. 5549/2021, anul şcolar pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă se încheie la data de 27 mai 2022.

În cazul elevilor care nu au situaţia şcolară încheiată la toate materiile, termenul de 60 de zile se calculează de la data promovării examenului de corigenţă, dată înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ, subliniază sursa citată.

Actele necesare pentru înregistrarea absolventului ca persoană în căutarea unui loc de muncă sunt: actul de identitate; actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii; declaraţie pe proprie răspundere privind starea de sănătate – tipizat disponibil pe website-ul: www.anofm.ro – agentia AMOFM Bucureşti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati